İMO’dan Belediye Başkanı Civelek’e Ziyaret

0
77

Karaağaç ve Nardüzü de İskenderun’un Sınırı İçinde Olmalı

Kentimizdeki meslek odalarından oluşan İskenderun Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (İMOK), İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i ziyaret ederek, Hatay’ın ‘büyükşehir’ statüsünde olması ve İskenderun’un sınırının ikiye bölünmesi tasarısıyla ilgili görüş bildirdi. Makamda gerçekleşen ziyarette, İskenderun’un sınır bütünlüğünün korunması amacıyla güç birliği oluşturulması ve geniş kapsamlı toplantı düzenlenmesi konusunda hemfikir olundu.

Ziyarette yaptığı konuşmasında, İskenderun’un il olmayı çoktan hak ettiğini, tasarıyla İskenderun’un sınırlarında değişiklik yapıldığını belirten Belediye Başkanı Civelek; “Şehircilik ve belediye olarak tasarıya bakıyorum. Halkın oylarıyla İskenderun’un, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini korumak üzere bize görev verilmiştir. Bu bilinçle ve veballe gereğini yapmak zorundayız” dedi.

Tasarıda, İskenderun’un üç mahallesi ve Düğünyurdu’nun İskenderun sınırları dışında kalmasının yönetilmesi mümkün olmayan bir durum yaratacağını, tasarının tepkiler üzerine geri alındığını vurgulayan Belediye Başkanı Civelek; “O vaziyette İskenderun’un iki mezarlığı, Adliye binası, üniversite, katı atık tesisleri ve su arıtma tesisleri kurulması planlanan Arsuz ilçe belediyesine bağlanıyordu.  Böyle bir şey olabilir mi? Vatandaşımız cenaze işlemleri için Arsuz ilçe belediyesine gidecek. Bu uygulaması mümkün olmayan bir iş” diye konuştu.

Konut Alanı Büyümesi Güney’e Doğru Olacak

Doğu Akdeniz’in en stratejik noktasında bulunan liman ve yatırımlarla İskenderun’un büyüyeceğinin altını çizen Belediye Başkanı Civelek, kuzeyin yatırımlarla daha da sanayileşeceğini, konut alanı büyümesinin güney tarafından Karaağaç ve Nardüzü’ne doğru gelişeceğini söyledi. Yapılması planlanan otellere de dikkat çeken Belediye Başkanı Civelek, Nardüzü ve Karaağaç’ın İskenderun sınırları içinde olması gerektiğini de kaydetti.

Tasarıyla, gelişecek olan yerlerin tamamen Arsuz’a geçtiğini belirten Başkan Civelek, şu anda İkem kolejinden başlayan Karaağaç sınırından itibaren ve Adliye binasından başlayarak kentsel gelişime açık olan alanların Arsuz ilçesine bağlanmış olacağını vurguladı.

İskenderun Belediyesi’nin e-belediyecilik sistemi oluşturarak teknolojiyi belediye hizmetlerinde yararlandırdığını, Arsuz’da bu potansiyelin olmadığını söyleyen Başkan Civelek, bu olanağın uzun süre sağlanamayacağını vurguladı.

Yapılan tasarıyla büyümekte ve gelişmekte olan İskenderun’un sıkışacağının da altını çizen Civelek;  “Şu an birlikte olmamız İskenderun halkı için çok önem taşıyor. İskenderun büyüyecek kenttir. Bütünlüğü bozulmamalı. İskenderun kardeşçe, bir arada, rahatça yaşanabilen, huzurun ve barışın hakim olduğu son derece örnek bir kenttir. Aslında en doğru ve gerçekçi olanı Karaağaç ve Nardüzü’nün İskenderun sınırları içinde olmasıdır” şeklinde konuştu.

Kentin bütün dinamiklerinin bir arada olmasının önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, tasarının düzeltilmesiyle ilgili Belediye Meclis Grup Başkanvekilleri, TMMOB’a bağlı odaların temsilcilik başkanlarıyla ortak görüş bildirildiğini, milletvekillerinin de önerge verdiklerini anımsattı.

Güç Birliği ve Geniş Katılımlı Toplantı Kararı Alındı

Daha sonra söz alan İMOK dönem sözcüsü Alaaddin Özbülbül ise; “Biz de bundan yola çıkarak geldik. Bundan sonra adımlarımızı daha sıkı atmak istiyoruz. Sizlerle beraberiz. Size güç veriyor ve sizden güç alıyoruz” diye konuştu ve tüm kesimlerin bir araya gelerek güç birliği oluşturması gerektiğini ve İskenderun’un geleceği için herkesin elini taşın altına koyacağını vurguladı.

Kurul üyesi eczacı Ali Aslan ise vatandaşın tasarı nedeniyle endişe ve tepkisi bulunduğunu, ekonominin küçülerek, rahatsızlığın had safhaya çıkacağını belirterek, tasarıya karşı yapılan açıklamaların ve birlikteliklerin vatandaşı rahatlattığını ve sahiplenmesini getirdiğini söyledi. Eczacı Oktay Demirkan ve inşaat mühendisi Emin Havlioğlu da, geniş katılımlı toplantı düzenlenmesinin önemine değinirken, mimar Koray Tanın da, İskenderun’un geleceği için gerekenin yapılması gerektiğini vurguladı. Ziyarette, güç birliği oluşturulması ve geniş katılımlı genel bir toplantı yapılması da kararlaştırıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here