İmar Planı 13 Temmuz’a Kadar Askıda Kalacak!

0
87

imar planı askıda2İskenderun Belediye Meclisi’nin kararıyla onaylanan revizyon imar planı askıya çıkarıldığı 13 Haziran gününden bu yana vatandaşların yoğun ilgisini görmeye devam ediyor. İmar sorununun su kadar önemli olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Kentleri biz şekillendiririz kentler geleceğimizi şekillendirir” dedi.

İskenderun Belediyesi’nce, kent merkezi ve yakın çevresine yönelik yaptırılan 1/5000 ölçekli revizyon Nazım İmar Planı, 1/1000 ölçekli revizyon Uygulama İmar Planı, Belediye Meclisi’nin, 11 Haziran 2013 tarihli toplantısında kabul edilmişti. Meclisin 11 Haziran 2013 gün ve 66 sayılı kararıyla onaylanan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı ile 67 sayılı kararıyla onaylanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı İskenderun Belediye binasının yanında bulunan eski Nikah Salonu’nda askıya çıkarıldı.

Plan askıya çıkarıldığı günden bu yana vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. Vatandaşlar, mahallelerinin veya sokaklarının yeni imar planında nasıl bir yapıya kavuştuğu hakkında yetkililerden bilgi almaya devam ediyorlar. Revizyon imar planı 13 Temmuz tarihine kadar askıda kalacak.

Revizyon imar planı ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “İmar sorunu su kadar kentin en büyük sorunlarından biriydi. Yeni yapılan imar planıyla artık bu sorunu da çözmekteyiz” dedi.

Başkan Civelek konuşmasında ayrıca, Churchill’in “Binaları biz şekillendiririz, binalar bizi şekillendirir. Kentleri biz şekillendiririz, kentler de geleceğimizi şekillendirir” sözünü hatırlattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here