İlk Raunt Fenerbahçe’nin!

0
106

bayan basketbol (47)Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Final Serisinin İlk Maçında Fenerbahçe ile Deplasmanda Karşılaştı. Hataylı Melekler Parkeden 75-73 Mağlup ayrıldı…

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Final serisi ilk maçında Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımıyla Salı günü Fenerbahçe Metro Arena’da karşı karşıya geldi.

Ligi ikinci sırada bitirip play-off’ maçlarında da aynı başarıyı devam ettiren iki güçlü takımın maçı müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Hatay’ın Melekleri hızlı ve etkili bir oyunla maçın ilk dakikalarından itibaren etkili oldu. İlk çeyrekteki etkili oyunuyla ligin en iyi takımı olarak gösterilen Fenerbahçe’ye karşı farkı on sayıya kadar çıkaran ve oyunun üstünlüğünü eline alan temsilcimiz, ilk çeyreği 19-24 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de aynı özveri ve hırsla baskılı oyununu sürdüren Hatay BŞB, etkili üçlük atışlarıyla kazandığı 17 sayı ile ilk yarıyı 33-41’lik üstünlükle noktaladı.

İkinci Yarıda Meleklerin Gardı Düştü

Üçüncü periyotta adam adama savunma yaparak Hatay BŞB’ye geçit vermeyen Fenerbahçe, bu çeyrekteki 24-14’lük üstünlüğüyle aradaki farkı kapatırken, üçüncü çeyrekten 57-55 galip ayrılmasını bildi. Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan son çeyrek ise iki takımın birbirine karşı üstünlük savaşıyla geçti. Maçın son periyodunda saha ve seyirci avantajını arkasına alan Fenerbahçe, Hatay’ın Meleklerine karşı iyi direnerek maçtan 75-73 galip ayrıldı ve final serisinin ilk maçını zor da olsa kazanarak seride 1-0 öne geçti.

bayan basketbol (48)

Hedefimiz İlk 8’di Şimdi Final Serisinde Mücadele Ediyoruz

Maçın ardından TRT Spor’a konuşan Baş antrenör Ekin Baş, en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirterek; “Eurolig’de mücadele eden ve o liglere göre kurulmuş büyük bir takıma karşı mücadele ediyoruz. Sezon başında hedefimiz ilk sekizde yer almaktı. Şu an final oynuyoruz. Buraya kadar geldik, takımımız ve memleketimiz için en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Seneye daha geniş ve güçlü bir kadroyla mücadele edeceğimizi düşünüyorum. Çünkü bizi bizden daha çok düşünen bir başkanımız var” ifadelerini kullandı.

Final Serisinin İkinci Maçı Bugün!

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Final serinin ikinci maçında Hatay BŞB Kadın Basketbol Takımı, Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’yla 5 Mayıs Perşembe günü (Bugün) 18.15’te Fenerbahçe Metro Enerji Arena’da bir kez daha karşı karşıya gelecek. İkinci karşılaşma da TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here