İlimizdeki Talepler de Değerlendirilecek

0
76

tekerlekli sandalye dağıtımı1Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Tekerlekli Sandalye Dağıtacak

İstanbul’da faaliyet gösteren Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’nce, ilimizdeki ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye temin edileceği belirtildi.

Hatay Valiliği aracılığı ile İskenderun Belediyesi’ne gönderilen yazıda, Hatay Valiliği himayelerinde, bölgemizde bulunan tüm kaymakamlıklar, ilgili kurumlar ve belediyelerin katılımında yapılacak ortak çalışmada, engellilere tekerlekli sandalye hediye etmek istendiğine yer verildi. İhtiyaç sahiplerini saptamak ve ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeleri bedelsiz karşılayabilmek amacıyla bölgemizdeki ilgili kurumlar, kaymakamlıklar, belediyeler, muhtarlar ve basın duyuruları aracılığı ile çağrı yapılması isteminde bulunuldu. Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’nin, Hatay Valiliği aracılığı ile İskenderun Belediyesi’ne gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

“Duyarlı bir toplum, sorumlu yönetimler oluşturarak engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmayı amaçlayan Derneğimiz, 20 yıldan beri bedelsiz olarak, ihtiyaç sahibi her engelliye tekerlekli sandalye dağıtımları yapmaktadır. Aynı zamanda, bireysel yardımların yanında, bölgelerde toplumsal duyarlılığın sağlanması adına her hafta bir ilde, o ilin Valiliğin, Kaymakamlığın veya Belediye Başkanlığının himayelerinde ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye dağıtım törenleri yapmaktadır. Bugüne kadar 81 ilde gerçekleştirdiği organizasyonlar dahil olmak üzere 26.500 adet dağıtım yapan Derneğimiz, Hatay ilinde bulunan ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimizin taleplerine de cevap vermeyi arzulamaktadır.

Hatay Valiliği himayelerinde, bölgenizde bulunan tüm kaymakamlıklar, ilgili kurumlar ve belediyelerin katılımında yapmayı arzuladığımız bu ortak çalışmamızda, bölgede bulunan bütün engelli kardeşlerimizi onore etmek ve onları topluma çıkarma adına tekerlekli sandalyeleri kendilerine hediye etmek isteriz. Kargo masrafları da tarafımıza ait olmak üzere evrakları iletilen her engelli kardeşimizin tekerlekli sandalyesini evlerine götürmekteyiz. Hatay ilinde, mevcut ihtiyaç sahiplerini saptamak ve onların ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeleri bedelsiz olarak karşılayabilmemiz için bölgenizde bulunan ilgili kurumlar, kaymakamlıklar, muhtarlar, belediyeler ve basın duyuruları aracılığı ile çağrı yapılmasını müsaadelerinize arz ederiz.”

Bildirimler 12 Haziran’a Kadar Yapılacak

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel imzalı, Hatay Valiliği aracılığı ile İskenderun Belediyesi’ne gönderilen yazıda, tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engellilerin 12 Haziran 2013 Çarşamba günü mesai bitimine kadar bildirilmesi istendi. İhtiyaç sahibi engelliler için ikametgâh, nüfus cüzdanı sureti, sağlık raporu fotokopisi, fakirlik kâğıdı, engelli kişiye ait boy resim, engelli kişiye veya yakınına ait telefon numarası talep edildiği kaydedildi. İletişim için Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneğinin telefon numarası (0.216) 370 81 66 olarak belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here