İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Yılın İlk Toplantısını Yaptı

0
49

il istihdam kuruluVali Lekesiz;  “İnsan Kaynağının Geliştirilmesi, Sosyal ve Ekonomik Kalkınmanın Sağlamasının Olmazsa Olmazıdır”

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 Yılı 1.Toplantısı, Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in başkanlığında yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Lekesiz, geleceğimizi en sağlıklı şekilde kurgulamanın, eğitim planlamalarımızı ve ortaya çıkan gelişmeleri çağın şartlarına göre düzenlemekle mümkün olacağını vurgulayarak; “İnsan kaynağının geliştirilmesi; sosyal ve ekonomik kalkınmanın sağlamasının olmazsa olmazıdır” dedi.

İşsizliğin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sorunlardan birisi olduğunu ifade eden Vali Lekesiz; “İşsizlik oranlarının Avrupa ülkelerindeki seyri incelendiğinde ülkemizin Avrupa Birliği üyesi ülkelerden ve gelişmiş ülkelerden bu konuda daha pozitif yönde ayrıştığı görülmektedir. 2013 yılının ilk yarısının sonunda Avrupa Birliği bölgesi ortalama işsizlik oranı yüzde 12.1 iken bizim ülkemizde yüzde 9.3 seviyesinde kalmıştır. İlimizde de bu oranın yüzde 9.8 olduğunu yani Türkiye ortalaması ile aynı seviyeye geldiğini memnuniyetle görüyoruz” şeklinde konuştu.

Sorun İş Bulamama Değil, İhtiyaç Duyulan Nitelikte İşgücü Bulamama Sorunudur

İş-Kur’un araştırmasına göre; her 100 kişiden 29’unda açık iş olduğu ve her 100 işyerinden 44’ünün nitelikli eleman temininde güçlük çektiğini belirten Vali Lekesiz; “Eleman temininde güçlük çektiğini belirten işverenlerin yüzde 60’ı buna sebep olarak ilgili meslekte aradığı niteliklere sahip eleman bulunamamasını göstermektedir. Bu araştırmada da görülmektedir ki, sorun iş bulamama sorunu değil temelde işe uygun, ihtiyaç duyulan nitelikte iş gücü bulamama sorunudur. Bundan dolayı Meslek Yüksekokulu, Mesleki ve Teknik Ortaöğretimin yaygınlaştırarak geliştirilmesi istihdama olumlu katkılar yapacaktır” diye konuştu.

Vali Lekesiz, toplantının ilimiz ve ülkemiz insanının ekonomik ve sosyal refah seviyesinin yükselmesine katkı yapmasını diledi. Toplantıda daha sonra, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün 2013 yılı faaliyetleri değerlendirildi ve 2014 Yılı Eğitim Planı görüşüldü.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Kadim Doğan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, HESOB Başkanı A.Kadir Teksöz ve İl İstihdam Kurulu’nun diğer üyeleri katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here