İkizoğlu; “Cumhuriyet Mevzisinde Israrla Direneceğiz!”

0
299

ckd etkinlik1CKD’den Kadınlar Günü Kutlaması

İskenderun Cumhuriyet Kadınları Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltılı bir program düzenledi.

CKD İskenderun Birlik Evinde düzenlenen etkinliğe Vatan Partisi Yöneticilerinden Süleyman Reyhani, Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva, TGB İskenderun Şube Başkanı Efe Can Çapık, Taşeron İşçileri Derneği Çukurova Federasyon Başkanı Sadık Karakaş, MİSAD İskenderun Şube başkanı Erol Özer ve yöneticiler, Ulusal Kanal İskenderun Gönüllü Temsilcisi Kadir Vardar ve çok sayıda kadın katıldı.

ckd etkinlik3

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Kadınlar Derneği İskenderun Şube başkanı Şerefnur İkizoğlu, Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan’ın, yaptığı bir vakıf konuşmasında “90 yıllık bir enkazı kaldırdık” sözlerine atıfta bulunarak; “Cumhuriyet asla bir enkaz değildir. Cumhuriyet fazilettir, özgürlüktür, çağdaş uygarlık yoludur. Bu söylemi asla kabul etmiyor ve kınıyoruz. Asıl enkaz ülkemizin içinde bulunduğu bugünkü kaos ortamıdır. Bu kaos ortamını; ekonomik çöküntü, içimizi acıtan ve yürekleri dağlayan şehit haberleri ve demokrasi ile yönetilen ülkelerde görülmeyen medyaya baskı gibi vahim olaylar oluşturmaktadır.

ckd etkinlik5

Bizler Cumhuriyet Kadınları olarak işte bu enkazın kaldırılmasını istiyoruz ve elimizden ne geliyorsa yapacağız. Sadece elimizi değil başımızı da taşın altına koymaya hazırız. Cumhuriyet düşmanlarına ve Emine Erdoğan gibi düşünenlere Cumhuriyetimizin kazanımlarını da öğreteceğiz. Eşinin hitabıyla da kendisine buradan sesleniyoruz… ‘Ey Emine Erdoğan! Sana o kürsüde konuşma hakkını veren de yine asla enkaz olmayan ‘Cumhuriyet’in kazanımlarıdır…’” dedi.

Mücadeleyi asla bırakmayacaklarını haykıran İkizoğlu; “Biz Cumhuriyet Kadınları; demokratik ve laik, sosyal hukuk devletinde başı dik, onurlu, eşit ve özgür bireyler olarak yaşamak istiyoruz. Bu uğurda mücadelemiz bitmeyecektir. Cumhuriyet mevzisinde ısrarla direneceğiz!” dedi.

Başkan İkizoğlu’nun ardından Emekli Tarih öğretmeni Aycan Bozok, kadının Türklerin tarihindeki yerini ve Mustafa Kemal Türkiye’sindeki yerini anlattı. Daha sonra Cansel Çerepoğlu Nazım Hikmet’in ‘Ayın altında Kuvvayı Milliye Destanı’ndan şiir okudu. Son konuşmacı ise Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Aydınlık Gazetesi yazarı Prof. Dr. Mehmet Yuva oldu.

ckd etkinlik2

Mehmet Yuva konuşmasında batılı kadın ile Suriyeli kadınları değerlendirdi. Özellikle Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın eşi Esma için batıda eğitim almasına rağmen Suriyeli kadınlar ile emperyalist saldırılara direndiğini hatırlatan Yuva; “Suriyeli kadınlar cephede, mutfakta, sokakta Suriye’nin barışı, huzuru ve bütünlüğü için savaşan başka bir kadın profilidir. Kadın hem sistemin vahşet ve gaddarlığına, hem de farklı bir cinsiyete tabi oldukları için özel baskı görüyorlar. Kadınlar erkeklerin gaddarlığından, eziyetinden mutlaka kurtarılmalıdır. Bunu başarmak hem erkeğimizi özgürleştirecek, hem de kadınımıza hakkı olan yeri, saygınlığı sağlayacaktır. Bu da, Cumhuriyetin ilkeleri ile mevcut sistemi dönüştürmek ve insanlarımızı bu eğitim sistemi ile eğitmekle mümkün olacaktır. İnşallah sizin iktidarınızda biz erkekleri daha iyi eğitir, daha iyi adam edersiniz” diye konuştu.

ckd etkinlik4

CKD Toplantısında katılanlara İskenderun esnafının verdiği hediyeler çekiliş ile dağıtıldı.
Sabah kahvaltısı ve toplantıdan sonra Birlik Evinden Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım anıtına kadar yüründü ve anıta karanfiller konuldu. Daha sonra Atatürk anıtına çelenk konularak eylem tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here