Dudu’dan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Açıklaması

0
106

mevlüt dudu (16)CHP Hatay Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mevlüt Dudu; “Kadının Erkekle Tam Eşit ve Özgür Olduğu Bir Türkiye İçin Mücadele Etmeye Devam Edeceğiz”

CHP Hatay Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mevlüt Dudu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, kamuda kadının konumunun aşağıya çekildiğini, sayılarla ortaya koydu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün, AKP iktidarından sonra Türkiye’de her yıl daha buruk kutlandığını savunan Dudu; “Son 10 yılda kadına yönelik cinayetlerin yüzde 1400 civarında arttığı, 3 bin 567 kadının öldürüldüğü AKP iktidarında; kadın yöneticisi sayısı da hızla geriye düşmüştür. Bugün Türkiye genelinde 900 kaymakamdan 13’ü, 448 vali yardımcısından 10’u, 80 müsteşar yardımcısından 5’i, 140 genel müdürden sadece 9’u kadındır.  Kadın, toplumsal yaşamda sürekli geriye gitmektedir. Ankara, İstanbul, Şanlıurfa ve Batman’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapılacak yürüyüş ve etkinliklerin valiliklerce yasaklama kararı, aslında AKP’nin “kadınların sesini yükseltmesinden duyduğu” korkuyu ortaya koymaktadır.

Cumhuriyet’in kurucu değerlerinin her geçen gün aşındırıldığı, kadına yönelik şiddetin toplumsal hayatın rutini haline geldiği yeni Türkiye’de, laiklik, bilim ve aklı geri plana iten gerici bir yapılanma örgütlenmektedir. Partimizin kurucusu olan Atatürk’ün hayatın her alanında etkin ve yetkili kadın ideali, AKP döneminde hamile iken sokağa çıkmasının bile makbul olmadığı bir seviyeye çekilmek istenmektedir. AKP’nin Türkiye’yi kapana sıkıştıran politikalarının ancak kadınların direnişi ile durdurabileceği inancındayım. Kadının erkekle tam eşit ve özgür olduğu bir Türkiye mümkündür. Bu hedefte kadınlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here