İkem’li Meleklerden Protokol Ziyaretleri

0
211

Duman; “İkem, Dünya İnsanı Yetiştirme Misyonunu Üstlenmiştir”

Basketbolda gösterdiği başarılarla okullarda Türkiye 3.lüğü kulüplerde Türkiye 7.liğinin ardından şimdi de Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Liginde mücadele edecek olan İkem Koleji, bu müjdeyi protokol ziyaretleriyle duyurdu.

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya birer ziyaret gerçekleştiren İkem Koleji Kız Basketbol Takımı, sevincini protokol üyeleriyle paylaştı.

İlk olarak İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ü makamında ziyaret eden İkem Koleji Beden Eğitimi ve Spor Koordinatörü Antrenör Hamit Duman ile Kız Basketbol Takımı, sevinçlerini Soytürk’le paylaştı.

İkem Koleji olarak eğitim alanında gösterdikleri hassasiyetin yanı sıra öğrencilerin sosyal alanda da başarılarına yön vermenin gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Antrenör Hamit Duman, okullarda Türkiye 3’üncülüğü, kulüplerde Türkiye 7’nci ligi derken, önümüzdeki günlerde Türkiye Kadınlar Basketbol 2’nci liginde mücadele edeceklerini belirtti.

Sporcularının başarısına duyarlılık göstererek, nazik daveti ile mutluluklarını paylaşan Kaymakam Recep Soytürk’e en kalbi duygularla teşekkür ettiğini belirten Antrenör Hamit Duman, bu ziyaret vesilesiyle bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonraki süreçte izlenecek yol hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Kaymakam Soytürk, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin başarı öykülerini dinleyerek, onların mutluluklarını paylaşmaktan dolayı büyük bir onur ve kıvanç yaşadığını belirtti. Spor faaliyetlerinin insan hayatındaki önemine değinen Kaymakam Soytürk, sağlıklı ve mutlu yaşamanın en önemli ve en etkili yolunun spor olduğunu vurgulayarak, sporun her şeyden önce insana yaşama enerjisi vereceğini dile getirdi.

Çeşitli spor dallarında başarı elde eden gençlerimizin aynı zamanda derslerinde de başarılı bir öğrenci olması, sporun ve sosyal aktivitelerin okul başarısını olumlu yönde etkilediğinin önemli bir göstergesi olduğunu da vurgulayan Kaymakam Soytürk, okul hayatını ihmal etmeyecek şekilde icra edilecek olan spor, sosyal ve kültürel aktivitelerin çocukları stresten uzaklaştıracağını ve motivasyonlarını arttıracağını kaydetti.

Sporcu gençler ile yakından ilgilenerek geleceklerine yönelik hedefleri konusunda sohbet eden Kaymakam Soytürk, gayretli çalışmaları sonucu elde ettikleri başarılarından dolayı da tebrik etti.

Belediye Başkanlarına Ziyaret

Daha sonra İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya da birer ziyaret gerçekleştiren İkem Koleji Kız Basketbol Takımı, başkanlardan da tam destek sözü aldı.

Alınan bu başarıların küçümsenmeyecek kadar büyük bir durum olduğu, bundan sonra da verilebilecek desteklerin ne olması gerektiğinin görüşüldüğü ziyaretlerde alınan başarılar ile ilgili açıklamalarda bulunan Okulun Beden Eğitimi ve Spor Koordinatörü Antrenör Hamit Duman; “Bu kategorilerde alınan başarılar Hatay ve güneydoğu bölgesinde tarihte ilk ve tektir. İskenderun’a ilkleri yaşatan 28 yıllık İkem Koleji’nin başarısıdır. Bu güzellikleri yaşatmaya devam edebilmek için daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Akademik eğitim başarısı ile bilinen geçmiş 28 yılda İkem artık bir marka haline gelmiştir. Şimdi de spor, sosyal ve kültürel alanlarda da başarılara imzalar atarak dünya insanı yetiştirme misyonunu üstlenmiştir” şeklinde konuştu.

İkem Kolejinin bugüne kadar pek çok başarıya imza attığını ifade eden Belediye Başkanları da her zaman destek vermeye hazır olduklarını vurguladılar. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here