İkem’in Alman Öğrencileri İTSO’yu Ziyaret Etti

0
241

itso-ziyaret1İkem Koleji’ndeki “Hoş Geldin Almanya ‘Willkomen Türkei’” adlı proje kapsamında İskenderun’da bulunan Alman öğrenci ve öğretmenler İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nı ziyaret ettiler.

Ziyarette İkem Koleji yöneticilerinin yanı sıra Almanya’dan gelen Okul Müdürü Ralf Merbach ile Müdür Yardımcısı Nicole Staehle ile Alman öğrencileri katıldı

İkem Koleji’ndeki “Hoş Geldin Almanya ‘Willkomen Türkei’” adlı proje büyük bir coşkuyla başladı. Almanya’daki kardeş okul olan KOBLENZ GOETHE- REALSCHULE PLUS okulundan 11 öğrenci, 2 idareci ve 3 öğretmenin gelmesiyle başlayan projede kültürler arası ortak ritim duygusunun oluşturulması amaçlanıyor.

itso-ziyaret2

Alman misafir öğrencileri ile İkem öğrencilerinin kaynaşmasının erken bir dönemde farklı kültürlerle tanışan çocuklarda oldukça büyük bir tecrübe oluşturacağı belirtildi. İkem Koleji idareci ve öğretmenleri ile Alman öğrenci ve idarecileri İTSO Toplantı salonunda Başkan Levnet Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan vekili Çağrı Belibağlı, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen ve İTSO yönetim kurulu üyesi Necat Özkaya tarafından karşılandı. Almanya’dan gelen öğrenciler İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a hediye takdim ederken, İTSO Başkanı Levnet Hakkı Yılmaz’da Hatay yöresine ait kekik ve defne yapraklarından oluşan bir çantayı Alman heyetine hediye etti.

İTSO Başkanı Levnet Hakkı Yılmaz, Almanya’dan gelen öğrencilere İTSO’nun görevlerini anlattı. Meclis salonuna da geçen Alman öğrenciler burada meclis koltuklarına otururken, Meclisin çalışmaları hakkında İTSO Başkanı Yılmaz’dan bilgiler aldılar. İkem Koleji Almanca öğretmenleri ise  İTSO Başkanı Yılmaz’ın açıklamalarını almanca olarak öğrencilere aktardılar. Ziyaret İTSO’nun terasında çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here