İkem’de Hastalıklardan Korunma Yolları Paneli Düzenlendi

0
118

ikem-zeki ötünçPalmiye Hastanesi, yürüttüğü Sosyal Sorumluluk Projesi altında İkem Koleji öğrencilerine “Hastalıkların bulaşma yolları ve korunma” adlı panel düzenledi.

Panele konuşmacı olarak katılan Palmiye Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Çocuk Doktoru Zeki Ötünç hastalıkların bulaşma yolları ve onlardan korunma yolları konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Dr. Zeki Ötünç, çocukları, bulaşıcı hastalıklarla ilgili karşılıklı sorular ve cevaplarla bilgilendirirken konuyla ilgili şu bilgileri verdi; “Bulaşıcı hastalıklar çeşitli yollarla bulaşırlar. Suçiçeği, dizanteri, bulaşıcı sarılık (hepatit A) gibi hastalıklar temas ve kirli sularla bulaşırken Hepatit B, Hepatit C, AİDS gibi hastalıklar kan yolu ile bulaşır. Sıtma gibi sivrisineklerle bulaşan hastalıklarda vardır. Hastalıkların bulaşmasına en çok katkıda bulunan faktör eller, kirli malzemeler ve gıdalardır. Aynı zamanda öksürük, hapşırık gibi hareketlerde hastalık bulaşmasını kolaylaştırır. Önlemlerden en önemlisi el yıkama, gıda ve suların temiz tutulması, ortak kullanılan malzemelerin sürekli temiz tutulması ve hijyen kurallarına uyulmasıdır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here