İkem Koleji, TEOG’da da LYS’de de Büyük Başarı Elde Etti

0
665

ikem koleji (13)Üniversite sınav sonuçlarının hemen ardından açıklanan TEOG yerleştirmelerinde de İkem Koleji Hatay’da zirvede yer aldı.

Yıllardır lise yerleştirmelerinde Türkiye ve Hatay’daki başarısını kimseye kaptırmayan ve zirvenin tepesinde yer alan İkem Koleji bu yıl da elde ettiği yerleştirmelerle başarısını tekrarladı. Sonuçların açıklanmasının ardından ortaya çıkan tablonun hem öğrencilerin ailelerine hem de kendilerine büyük bir gurur yaşattığını ifade eden okul yönetimi; “Bugün yetiştirdiğimiz bu öğrencilerin geleceğin mimarları olacağından şüphe etmiyoruz. Üstün gayretlerini başarıyla taçlandıran öğrencilerimizi yürekten kutluyor bizlere yaşattıkları bu gurur için kendilerine ve ailelerine teşekkür ediyoruz. Yerleştirmelerin ardından pek çok öğrencimiz İkem Fen Lisesi ve İkem Anadolu Lisesi’nde eğitim-öğretim hayatlarına devam ederek bizleri ayrıca onurlandırmışlardır” dedi.

Yerleştirme sonuçlarına göre öğrenci sayısı ve yerleştikleri okullar şöyle;  Özel Koç Lisesi (Tam Burslu) 1, Notre Dame De Sion Fransız Lisesi 1, Tosçelik Fen Lisesi 9, Malatya Yeşilyurt Fen Lisesi 1, İstanbul Fatih Cağaloğlu Lisesi 1, İstanbul İtalyan Lisesi 1, St. Benoit Fransız Lisesi 1, Dörtyol Anadolu Lisesi 1, Malatya Anadolu Lisesi 1, İstiklal Makzume Anadolu Lisesi 9, İskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi 5, Demir Çelik Anadolu Lisesi 6, İbni Sina Anadolu Lisesi 5, İskenderun Fatih Anadolu Lisesi 1, İskenderun Tic. San. Anadolu Lisesi 1, Şehit Yener Anadolu Lisesi 1.

sınav zamanı2

İkem Kolejinde Üniversite Sınavında Yüzde Yüz Başarı

İkem Koleji üniversite sınavında da bir kez daha büyük başarı göstererek tüm öğrencilerine üniversite sınavının kapılarını araladı. Üstün bir çabayla yüzde yüz başarı yakalayan İkem Koleji gösterdiği bu gayretin meyvelerini de toplamış olmaktan mutluluk duyuyor. Bu yıl başarılarını yukarıya taşımaya daha kararlı olan İkem Koleji gelecekte daha büyük işler başaracağının da sinyalini veriyor.

Üniversite sınav sonuçlarına göre de öğrencilerin kazandığı bölümler şöyle; “Tıp Fakültesi 1, Mühendislik Fakültesi 14, Hukuk Fakültesi 8, İşletme Fakültesi 3, Uluslararası İlişkiler 5, Mimarlık 2, Eczacılık 1, Psikoloji 6, Sınıf Öğretmenliği 1, Diyaliz 1, Beslenme ve Diyetetik 2.

Bu bölümler dışında hem iç hem de dış ticaretle ilgili pek çok bölüme bu yıl da öğrenci gönderen İkem Koleji, gelecekte Hatay’ın zirvesindeki ticaret adamları da yetiştirmeye devam ediyor. Geçen 27 yılı arkasına alan İkem Koleji bu yıl da hem devlet hem de vakıf üniversitelerine öğrencilerini göndererek bölgemizde neden bu kadar ciddi bir yere sahip olduğunu da bir kez daha göstermiş oluyor.

ikem koleji (12)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here