İHH Gönüllüsü Muammer Kavakçıoğlu; “Mavi Marmara Davalarını Herkes Desteklemeli”

0
134

ihh açıklama1İsrail’in, Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve sadece yardım gönüllüleri ile insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara saldırısı ile ilgili dava bugün İstanbul’da görülecek. Bu davaya destek çağrısında bulunan İskenderun İnsani Yardım Derneği (İHH) Gönüllüsü ve aynı zamanda saldırıda gemide bulunan Muammer Kavakçıoğlu; “Bu dava bütün insanlığın davasıdır!” dedi.

İHH Gönüllüsü Kavakçıoğlu, Gazze Özgürlük Filosunda 31.05.2010 günü İsrail askerî güçlerinin hukuk dışı ve vahşi saldırısı ile karşı karşıya kaldığını anımsatarak; “Gemilere fiilî silahlı saldırıda bulunulmuştur. Dokuz insani yardım gönüllüsü hayatını kaybetmiş, 52’si ağır olmak üzere 156 yardım gönüllüsü yaralanmış ve birçok haksız fiil işlenmiştir. Gazze Özgürlük Filosu organizatörleri ve bileşenleri Filo hazırlık sürecinde ve yolculuk esnasında olduğu gibi sonraki hukuk mücadelesi sürecinde de kararlılıkla hareket etmektedir. Ancak birçok kez dünya medyasına yansıdığı gibi, İsrail bu hukuk mücadelesini çeşitli şekillerde engellemeye ve baskı altında tutmaya çalışmaktadır. Bunu başaramayınca da yüksek miktarda tazminatların ödenmesi karşılığında davalardan vazgeçilmesi teklifi getirilmiştir. Kısaca rüşvet teklif edildi.

Hiçbir zaman saldırının sorumluların cezalandırılması talebinden vazgeçmeyen Gazze Özgürlük Filosu organizatörleri, katılımcılar ve şehit yakınları, İsrail’in hukuk alanı dışındaki siyasi girişimlerinin kendileri için hiçbir bağlayıcılığı ve anlamı olmadığını belirtmiştir. Zarar gören tüm gerçek ve tüzel kişiler için tazminat ödeyerek zararları karşılaması ve saldırı kararı alan ve saldırıya karışan tüm suçluların cezalandırılmasının sağlaması gerekmektedir. Yarın (Bugün) İstanbul’da görüşülecek olan davanın tüm yargı mercilerinde hızlı ve adil bir yargılama yapılmasını talep etmekteyiz. İnsanlığın ortak davası olan Mavi Marmara davalarını herkesin desteklemesini istiyoruz” dedi ve Mavi Marmara davalarında dünyaya hak ve adalet taşıyacağına inandıklarının altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here