“Hükümetin Söyledikleriyle Yaptıkları Birbirini Tutmuyor”

0
113

CHP’li Vekil Ertem Suriyelilere 30 Milyar Dolar Yardım Yapıldığı Yönündeki Açıklamaları Eleştirdi

Suriyelilere 30 milyar dolar para yardımı yapıldığı yönündeki açıklamaların yapılmasının ardından bir değerlendirme yapan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem; “30 milyar dolar nereye harcandı bunu bilmek tüm vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır” diyerek, bu paranın ne şekilde harcandığının açıklanmasını istedi.

Bu kadar yüklü bir paranın Suriyelilere harcandığının söylenmesine rağmen Suriyelilerin durumunda herhangi bir iyileşmenin olmadığını savunan Milletvekili Ertem; “AKP iktidarı Suriyelilere 30 milyar dolar para yardımı yapıldığını söylemiştir. Bu da yaklaşık olarak 120 Katrilyon lira demek. 120 Katrilyon’un nereye ne şekilde harcandığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Bu konuda herhangi bir belgeye de ulaşılamıyor.

Türkiye’de 3 milyon, Hatay’da 375 bin Suriyeli yaşıyor. Çoğu ya açlıktan ölüyor ya da dilencilik yapıyorlar. Konteynırlarda yaşıyorlar evleri bile yok. Bu paralar onlara harcandıysa neden Suriyeli insanlarımız bu kadar sefil yaşıyor. 120 Katrilyon lirayı dağıtsanız bütün Suriyelilerin ihya olması gerek. Ama öyle bir durum yok. Burada çok tezat bir tablo ortada. AKP hükümetinin söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutmuyor.

İnsanlarımız açlıktan ölürken, hastanelere gidecek para bulamazken, yoksulluktan çocuklarımız okula gidemezken çoğu da yürüyerek gitmek zorunda kalırken 120 katrilyon lira nereye harcandı bunu bilmek tüm vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here