Hisselerimizin Hissedarlar Adına Tescil Edilmesini İstiyoruz

0
230

Hak ve hukuk arayışında olduklarını söyleyen İsdemir Çalışan ve Emekliler Yardımlaşma Derneği (İSÇEİD) üyeleri, İsdemir Vakfı genel kurulu öncesinde, vakıf binası önünde toplanarak, bir kez daha haklarını istediklerini haykırdılar. Yapılan hak arama eyleminde konuşan dernek başkanı Bayram Özarslan; “Hisselerimizin hissedarlar adına tescil edilmesini ve hak sahibi belgelerinin gerçek İsdemir hisse senedine dönüştürülmesini istiyoruz” talebinde bulundu.

Sendika önünde toplanan işçiler adına konuşan İSÇEİD Başkanı Özaraslan, haklarını bekleyen dernek üyelerine seslenerek; “İsdemir Hissedarları, bu kış günü niçin burada toplandık! Şunun için; bizlere ait olan %11 hissemizin çirkin oyunlarla vakıf zimmetine geçirilmesinin 11. yılına girdik. 11 yıldır bizleri yalanlarla oyalayanlar 1 ay önce İSDEMİR’in kuruluşundan bu güne olan ana sermaye yani yatırım değerinin 43 yıl sonra sadece 3 kat arttığına dair bir raporu web sayfasında duyurmuştur. Bu rapora, değerin çok-çok küçük gösterilmesi nedeniyle kesinlikle inanmıyor ve buna hisse haklarımızın gaspına devam için vakfın ortaya koyduğu yeni bir senaryo uygulaması olabilir diyoruz” şeklinde konuştu.

11.000 hissedar adına, vakıf yönetimi ile kongre delegelerine de seslenen Özarslan; “Temenni etmiyoruz ama eğer ki genel kurulda vakıf yönetiminin baskılarıyla biz 11.000 hissedar aile aleyhine, vakfın da lehine yeni bir karar çıkarırsanız, büyük işçi liderlerimiz Rahmetli Metin Türker’in  İsdemir’de zaferle bitmiş 137 günlük grevimiz boyunca sık-sık söylediği gibi, İSDEMİR Emeklileri ve Hissedarlar olarak ‘Vakıf ve Çelik-İş’in başına bizler de gök kubbeyi indiririz’ diyorum.

Bu genel kurulda vakıfta bulunan hisselerimizin, İsdemir’e iade ile tek-tek hak sahibi biz çalışan hissedarlar adına tescil edilmesini, elimizdeki hak sahibi belgesinin gerçek İsdemir hisse senedine dönüştürülmesi kararı alarak bu sorunu tümden çözünüz! Böyle bir karar alınız ki 20-30 yıl İsdemir A.Ş.’de hizmet etmiş biz abileriniz sizlere minnettar kalalım. Sendika-Vakıf-Dernek arasında kardeşlik ortamının oluşmasına yardımcı olun. Adil bir kararı mutlaka bekliyoruz” diyerek temennilerini dile getirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here