“Hıristiyan Din Adamları Derhal Serbest Bırakılmalı”

0
112

patrik kaçırıldı5Halkların Demokratik Kongresi İskenderun Meclisi;

Geçtiğimiz haftalarda kaçırılan din adamları ile ilgili Halkların Demokratik Kongresi İskenderun Meclisi adına açıklama yapan Selçuk Sağlam, “Böylesi bir süreçte din adamlarının kaçırılması oldukça manidardır” dedi.

Tek amaçları kendi dini inançlarına hizmet etmek olan din adamlarına karşı yapılan saldırı ve kaçırmanın hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini kaydeden Sağlam; “Ortadoğu’da 200 bine yakın Hıristiyan’ı temsil eden Rum Ortodoks Kilisesi Papazı Isaac Mahfood ile Ermeni Katolik Kilisesi Papazı Michal Kayyal 4 ay önce, Halep Ortodoks Kilisesi Metropoliti Pavlo Yazıcı ve Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhhana İbrahim de 15 gün önce kaçırıldılar. Bugüne kadar kendilerinden haber alınamayan bu din adamlarının hayatından endişe duymaktayız. Yetkililerin bir an önce kaçırılan din adamlarını bularak güvenliklerini sağlamalarını istiyoruz” dedi.

Suriye’de yaratılan savaşın savaşın tüm Ortadoğu’yu saracağı ve Ortadoğu halklarına ölümü, acıyı ve yoksulluğu dayatacağı endişesinde olduklarını ifade eden Sağlam; “Bizler, Ortadoğu da yaratılan savaşların halkların savaşı olmadığını, bu savaşların emperyalist güç odaklarının halklarımıza dayattığı haksız savaşlar olduğunun bilincindeyiz. Yaşanan savaşın bitirilmesi konusunda herkesi ayırımsız duyarlılığa davet ediyoruz.

Hoşgörü, barış ve bir arada kardeşçe yaşama istemlerimizin ve umudumuzun büyütüldüğü böylesi bir süreçte din adamlarının kaçırılması oldukça manidardır. Oldukça endişe vericidir. Bu endişemizi tüm halkımızla paylaşırken, kaçırılan Hıristiyan din adamlarını bir an önce kurtarılmasını istediğimizi ve beklentimizi özellikle vurgulamak istiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here