Hilmi Yarayıcı; “‘Hayır’larımızı Daha Gür Haykıracağız”

0
179

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı; “‘Hayır’larımızı Daha Gür Haykıracağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, referandum sürecinde, iktidar partisinin yürüttüğü politikayı eleştirdi.

Baskı ve şiddetin uygulandığı adaletsiz bir kampanya yürütüldüğünü öne süren Milletvekili Yarayıcı; “16 Nisan’da rejimin geleceğinin oylanacağı referanduma doğru gidiyoruz. Tam da iktidarın adalet anlayışına uygun bir şekilde, tüm devlet olanaklarının “evet” için kullanıldığı, hayır diyeceklere ihraç, baskı, gözaltı, tutuklama ve şiddetin her türlüsünün uygulandığı adalesiz bir kampanya yürütülmekte. Başta Cumhurbaşkanı ve iktidar sözcüleri Diktatörlüğe hayır diyenleri terörist olmakla itham etmekte ve bu kirli zihniyet, hızla halklarımız arasında düşmanlık tohumlarını ekmektedir. Silahlanma ve İç savaş tehditlerinin havada uçuştuğu bu süreç, Cumhuriyet başsavcı vekilinin Hayır diyeceklerin terörist muamelesi görecekleri açıklamasıyla yeni bir evreye dönüşmüştür. 

Önceki gün Müjdat Gezen Sanat Merkezinin kundaklanması, tam da iktidarın yarattığı bu atmosferin sonucudur. Bu kundaklama, sanat ve sanatçılar üzerindeki baskıların yılgınlık yaratacağını kimse düşünmesin. Zulüm arttıkça “HAYIR”larımızı daha da gür haykıracağız” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here