Hatay’da İlk Kez Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı Açılıyor

0
305

Alakuş; “Amacımız Hatay’daki Ekonomik Sıkıntıları Azaltmak”

Hatay İnşaat ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş ve İmaj medya sahibi Cahit Aşkar İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, 3-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Antakya’da yapılacak olan “Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı’ hakkında bilgilendirmede bulundular.

Son 6 yıldır Ortadoğu’da yaşanan savaşın etkisiyle Hatay’da yaşanan ekonomik sıkıntıları bir nebze olsun azaltmak amacıyla 3-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Antakya’da “Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı” düzenleyeceklerini kaydeden Hatay İnşaat ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş; “Geçtiğimiz yıl yapılan Tarım ve Mobilya fuarlarıyla ilk adımı atmıştık. Ortadoğu’daki savaştan sonra Hatay ekonomisine yön vereceğine inandığımız Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı için hazırlıklarımızı tamamladık ve yapacağımız çalışmalar hakkında ilimizin atanmış, seçilmiş ve dinamiklerine bilgi ve projelerimizi aktarıyoruz. Hatay’da inşaat sektöründe ilk kez düzenlenecek olan fuarın bölge ekonomisine önemli katkısı olacağına inandığımız fuar ile ilgili olumlu sonuçlar alabileceğimizi düşünüyorum. Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı’na Türkiye’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren büyük firmaların katılım gösterecek.

Suriye’de yaşanan iç savaşın bitmesi durumunda, inşaat sektöründe faaliyet gösteren büyük firmalar kendilerini burada tanıtarak, Hatay ekonomisine ve kendi firmalarına yatırım yapmak isteyeceklerdir. Hatay’ın iyi yerlere gelebilmesi için bizlerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İskenderun’daki firmalarımız da katılmaları halinde bu fuardan istifade edebilir ve iş bağlantıları yapabilirler” şeklinde konuştu.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, önümüzdeki günlerde üyelerini fuar konusunda bilgilendirmek üzere yeni bir toplantı düzenleyerek, fuarın önemini üyelerine anlatacaklarını belirterek; “Bu fuarda üyelerimize fuara katılma şartlarını anlatabiliriz. Bu tür fuarlar da kazanım da önemlidir. Firmalar bu fuarda ne kazanırım onun hesabını iyi yapmalı.  Üyelerimizin bu fuara ilgi göstereceğine inanıyorum. Biz de İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak böylesi önemli bir organizasyonun içerisinde olmak isteriz” şeklinde konuştu.

Son beş yıldır Suriye’de yaşanan olayların etkilerinin en çok ilimizi etkilediğini ve firmaların sıkıntılar yaşadığını kaydeden Yılma, bu tür fuarların, savaşın da sona ermesi ile inşaat sektörünü canlandıracağını umduklarını ifade etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here