HEM Kursiyerlerine ‘Sağlık ve Beslenme’ Semineri

0
82

halk-egitim5Günümüzde, teknolojinin gelişmesi, kentleşme, kadının iş hayatına atılması, yoğun iş temposu, çocukların okulda daha uzun zaman geçirmeleri,  seyahat etme, yalnız yaşama gibi nedenlerle, hazır ve hızlı gıdalara rağbetin artması, sağlıksız beslenmenin yaygınlaşması gibi nedenlerle, İskenderun Halk Eğitimi Merkezi (HEM) ve İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) tarafından iki yıldır çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda, İskenderun Teknik Üniversitesi  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükran Çakır Arıca tarafından 2015-2016 Eğitim yılında,  İskenderun Halk Eğitim Merkezi’ne gelen kursiyerlere “Sağlık ve Beslenme” konulu seminerler verildi.

Bitkisel ve hayvansal üretimde kullanılan kimyasallar, gıda üretiminde kullanılan teknolojik işlemler, katkı maddeleri kullanımı, ambalajlama, depolama ve gıdaların tüketime hazırlığı sırasında oluşan mikrobiyolojik ve kimyasal bulaşmalar nedeniyle   gıdanın yapısında önemli ve insan sağlığı açısından sakıncalı değişmeler olabildiğinin belirtildiği seminerlerde, bütün bunların, metabolik sendrom, obezite, kanser, osteoporosis, gibi hastalıkların sıklığını artırdığının da bilindiği ifade edildi. Ayrıca, araştırmalara  göre depresyon, Alzhemier ve şizofreniye de neden olabildiğini de kaydedildi.

Gerçekleştirilen seminerlerde özet olarak, toplum sağlığının, ancak doğal, kaliteli ve güvenli gıdalarla beslenilmesi ile mümkün olacağının bir gerçek olduğu vurgulandı.

Kursiyerlere yapmış olduğu bilgilendirme çalışmalarını büyük bir fedakarlık ile gerçekleştiren Prof. Dr. Şükran Çakır Arıca’ya teşekkürlerini ileten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Nesim Sarı, Arıca’ya ayrıca plaket takdim etti. (Haber: Helga Terbiyeli)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here