“Hedefimiz; Çağdaş, Demokrat, İlerici, Lâik, Şeffaf, Cesur Bir Baro!”

0
52

Av. Ekrem Dönmez, Hatay Barosu Başkanlığına Aday Olduğunu Açıkladı…

Bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan Hatay Barosu’nun genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıklayan Av. Ekrem Dönmez; “Avukatlık mesleği hiçbir vesayeti kabul etmez. Siyasal sloganlara ihtiyacımız yok. Mesleğin bağımsızlığını ve onurunun korunmasını görev edineceğiz. Tekilci değil çoğulcu, güce değil, hukuka saygılı bir baro temel hedefimizdir” dedi.

Hatay Barosu’nun 3-4 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel kurulunda, 6 yıldır yöneticilik yaptığı Hatay Barosu başkanlığına aday olduğunu açıklayan Av. Dönmez adaylığıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Hatay Barosu’nu, bir bayrak yarışı anlayışıyla daha ileriye götürmek, daha yükseğe taşımak istiyorum. Deprem, sel gibi afetler nasıl ki felaketi insanların anlayış ve düşüncelerine bakarak ve onları ayırarak yaratmıyorsa, mesleki sorunlar ve meslekte yaşanan erozyon da avukatların cinsine, yaşına, inanç ve düşüncelerine göre şekillenmiyor. Tüm barolarda yaşanan sorunlar ortak. Barolar işlevlerini yerine getirmek ve güçlerini kullanmak zorundalar. Bu da, etkin bir baskı grubu olan Baroların kurumsal duruşlarının sağlanması ve bu yapılarının bozulmaması için esas alınacak ilkelere bağlı.

Avukatlık mesleği hiçbir vesayeti kabul etmez. Siyasal sloganlara ihtiyacımız yok. Mesleğin bağımsızlığını ve onurunun korunmasını görev edineceğiz. Hatay Barosunun kurulduğu yıldan bu yana sahip olduğu ilke, değerler ve kazanımlar korunarak, kurumsallık düşüncesiyle daha ileriye götürülmesini sağlayacağız. Hatay Barosunda geçmiş dönemdeki yöneticilik deneyimleri yadsınmaksızın, yaratılan tüm emek ve birikimin üstüne yeni birikimler katacağız.

Bu yolu aşabilmek için sağlam adımlar gerek. Tekilci değil, çoğulcu; “Ben merkezli” değil, katılımcı ve her zaman “güç”e değil, “hukuk”a saygılı bir baro temel hedefimizdir. Her şeyden önce, hiçbir ayırım gözetmeksizin bütün üyelerine ve toplumun bütün grup ve fertlerine eşit yakınlıkta bir Hatay Barosu için söz veriyorum. Hedefimiz; demokrasinin bir yaşam biçimine dönüşmesi için çağdaş, demokrat, ilerici, lâik, şeffaf, cesur bir baro!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here