Atatürk’ün Sevdiği Eserlerden Oluşan Solo Konser Düzenlendi

0
101

İskenderun Belediyesi Musiki Derneği sanatçıları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 89. Yıldönümü kutlama programı kapsamında ‘Atatürk’ün Sevdiği Eserlerden Oluşan Solo Konser’ verdi.

İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda düzenlenen konsere, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Birsel Aktaş ve konuklar katıldı.

10. Yıl Marşı ile başlayan konserde, İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Türk Sanat Müziği korosu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği eserleri seslendirdi.

Kaymakam Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in eşi Dr. Ümran Civelek, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Birsel Aktaş’ın eşi Asiye Aktaş’ın da dinlediği konserde, eserler arasında Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözlerine de yer verildi.

Konser bitiminde Kaymakam Su ve Belediye Başkanı Civelek sanatçılara teşekkür etti. Belediye Başkanı Civelek, saz ve koroyu yöneten şef Fatih Özaral’a, sanatçılar adına Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi bulunan anı tabağı verdi.

Konsere katılan konukların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Belediye Başkanı Civelek, toplumsal yaşamda, sanatta, kültürde ilerlemeyi, özgürce ve onurlu yaşamı borçlu olduğumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle, şükranla, saygıyla andığını belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği eserleri çalanlara, seslendirenlere, dinleyenlere çok teşekkür ediyorum. Vefasızlık kültürümüzde itibarlı değildir. Vefasız bir insan benim yanımda itibarlı değildir. Vefasız bir toplum, toplumlararasında itibarlı değildir. Şimdi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sevdiği şarkılarla inanıyorum ruhu da şad olmuştur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here