Hedef Güçlü Ebeveynler, Sağlıklı Toplumlar!

0
283

İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği ‘SPAHCO’yu Tanıttı

İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği, proje ortağı oldukları ‘SPAHCO Güçlü Ebeveynler – Sağlıklı Toplumlar’ Projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Mithatpaşa İlkokulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Güven, İlçe Kütüphane Müdürü Harika Leyla Yaman, Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Berivan Şahin ve kentimizdeki ilkokul ve ortaokulların müdür ve öğretmenleri katılım gösterdi.

Toplantıda slayt eşliğinde projenin tanıtımını İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği üyesi ve aynı zamanda Mithatpaşa İlkokulu İngilizce Öğretmeni Berna Taşdemir yaptı.

Dernek olarak ortak oldukları projenin amaçlarından söz eden Taşdemir; “Sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik eden ve 0-18 yaş arası çocukların ebeveynlerine yönelik ebeveynlik becerilerini eğiten yetişkin eğitimciler hedef alınmıştır. Erasmus Plus projesi olan SPAHCO tarafından dijital medyayı doğru şekilde kullanma fırsatı tanıtılmakta, ayrıca BİT araçlarını kullanarak yetişkin eğitmenlerin velilere kolayca ulaşabilmesi ve mesajların kalıcı olarak iletilebilmesi sağlanmaktadır. SPAHCO, ebeveynlik becerilerini eğitmeyi hedefleye, ebeveynlerin daha sağlıklı bir yaşam tarzına öncülük etmesini sağlayan ve onlara hedeflerine ulaşmaları için daha geniş bir aktivite ve araç seçeneği sunan yetişkin eğitimciler için modern, yenilikçi, dijital araçlar ve metodolojiler geliştirmeyi amaçlayan iki yıllık bir projedir.

Bu projede ana hedef yetişkin eğitimciler, nihai faydalanıcılar ise ebeveynler olarak düşünülmüştür farklı ülkelerden 7 ortak projeye katkıda bulunmakta ve günlük işlerde hem ebeveynleri hem de çocukları sağlık alanında ve geniş çaplı önlemler konularında eğitmektedirler.

Uluslar arası tecrübeden yararlanarak, profesyoneller ve aileler için iki ürün oluşturuldu. Bunlardan biri, çocuk yetiştirme ve sağlıklı yaşam tarzı alanı içerikli bir uygulamadır. Diğeri ise ebeveynlerin ve çocukların ortak oyunlarında sağlığın teşviki ve geliştirilmesi konularını gündeme getiren çevrimiçi bir oyundur” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Projenin hedeflerine ulaştırılması ve entelektüel çıktılarının geliştirilmesi için her proje ortağının deneyimlerine göre ortaklığın nihai hedeflere götürülmesine yönelik bir çalışma başlattığını anlatan Taşdemir, proje yöntemleri ve öğrenilen dersler, SPAHCO intellektüel çıktıları, mobil uygulamaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

‘Grow Together (birlikte büyüyün)’ online oyun hakkında da açıklamalarda bulunan Taşdemir, dijital çağ ile değişen yaşam tarzına yanıt olarak SPAHCO ortakları tarafından yetişkinlere ve çocuklara yönelik bir çevrimiçi oyun olan ‘Birlikte Büyüyün’ü yarattıklarını kaydetti.

Oyunun verilen görevleri tamamlayarak oynandığını aktaran Taşdemir; “Tamamlanmış görevler için puan topladığınız sanal dünya ile gerçek bir yaşamın mükemmel birleşimidir. Bu sayede görevlerinizi yaparak ailenizdeki ilişkileri geliştirirsiniz. Dijital ortamı hep birlikte kullanmak aileleri farklı bir şekilde bir araya getirmek için harika bir araçtır. Ortak oyun ve tamamlayıcı görevlerle sağlıklı medya alışkanlıkları yaratabilir, yaşamlarımızdaki dijital medya kullanım miktarını kontrol edebilir ve sağlıklı yaşam tarzları, iyi ebeveynlik ve sağlıklı toplumlar hakkında farkındalık sağlayabiliriz. Bu şekilde ebeveynler çocuklarının dijital dünyasının bir parçası olabilir, alışkanlıkları değiştirebilir ve birlikte kaliteli zaman geçirebilirler.

Çevrimiçi oyunun ana amaçları temel olarak şöyle sıralanabilir; Ailelere kaliteli zamanları birlikte geçirmenin alternatif yollarını sunmak, aile içi sağlıklı bir ilişki kurmak, sağlıklı yaşam ve iyi ebeveynlik yetileri hakkında farkındalık yaratmak, ailelerinin toplum hayatına dahil olmasını sağlamak, ailelere ve bireylere sağlıklı rekabet ortamı sunmak” dedi.

İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği İngilizce Öğretmeni Berna Taşdemir, son olarak dernekleri hakkında bilgiler aktardı.

Örnek ev sahipliği sergileyen Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Berivan Şahin, Okul Aile Birliği ve öğretmenler, sunum sonrası katılımcılara çeşitli ikramlarda bulundular. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here