HDP İlçe Binasına Silahlı Saldırı!

0
239

hdp-aciklama3Çahan; “Baskı ve Saldırılarla Hiçbir Sonuç Alınmaz”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İskenderun İlçe binasında, 13 Kasım 2016 Pazar gecesi silahlı saldırıda bulunuldu.

Gerçekleştirilen saldırı hakkında, dün parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Ahmet Çahan, ne olursa olsun mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu baskı, saldırı ve kışkırtmalara her gün bir yenisinin eklendiğini savunan Çahan, Pazar gecesi HDP İskenderun İlçe Örgütü binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade ederek; “Emniyet Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre fail yakalanmıştır. Failin 2007 yılında binamıza yapılan saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğu belirtildi. Bu da gösteriyor ki partimize yapılan saldırılara cezasızlık durumu devam ettikçe bu saldırılar sürecektir” dedi.

Baskı ve saldırılarla hiçbir sonuç alınmayacağını vurgulayan Çahan; “Son dönemde Hükümetin genel politikasıyla bağlantılı olarak Eş Genel Başkanlarımızın tutuklanması ve partimizin sürekli hedef gösterilmesi sonucu durumdan vazife çıkaranlar partimize saldırmaktadır.

hdp-aciklama4

Bu durumun ülkenin hayrına olmadığını baskı ve saldırılarla hiçbir sonuç alınamayacağını bir kez daha vurgulamak istiyoruz. İlan edilen OHAL ve hukukun askıya alınması ülke içerisinde yaşanan sorunları içinden çıkılmaz hale getirmektedir. Her konuşmasında halk iradesinden söz eden Cumhurbaşkanı ve hükümet irade farklı bir şekilde tecelli ettiğinde buna saygı göstertmemekte milletvekili ve Belediye Başkanlarını cezaevine göndermektedir. Öyle anlaşılıyor ki AKP’nin zihniyetinde kendilerine oy verenler halk iradesi diğer partilere verilen oylar halk iradesinden sayılmıyor. Bu zihniyet ülkeye hiçbir şey kazandırmıyor, tam tersine kaybettiriyor. Dolayısıyla ülkemiz dünya kamuoyunda yalnızlığa doğru yol alıyor.

Bütün bu nedenlerle Cumhurbaşkanı ve Hükümeti bir kez daha hukuk ve insan haklarına saygılı olmaya, savaş politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Her ne kadar baskı ve saldırı yapılırsa yapılsın mücadelemizden geriye bir adım dahi atmayacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here