HBB’den İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda İnsan Hayatını Ön Planda Tutan Panel

0
216

iş sağlığı konferansı1Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile ortaklaşa düzenlediği, ‘Kamu Kurumlarında İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu panel programını HBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

İş sağlığı ve güvenliği hususunda önce insan diyen ve bu bağlamda farkındalık yaratan organizasyonda konunun uzmanları olan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Ekmekçi, İstanbul Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Müdür Yardımcısı Dr. Nurullah Yücel ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Semih Kumaş ile HBB HATSU İş Güvenliği Uzmanı Gülsen Gül, HBB HATSU Havza Koruma Şube Müdürü Şinasi Sapmaz ve HBB İş Güvenliği Uzmanı Vahap Damar tarafından iş yaşamındaki hayati önem taşıyan bu konuları ele alarak katılımcıları bilgilendirildiler. Gerçekleşen panele, HBB personellerinin yanı sıra çeşitli kamu kuruluşları ile özel sektör çalışanları da katılım gösterdi.

iş sağlığı konferansı2

Oturum başkanlıklarını HBB Genel Sekreter Yardımcıları Sait Günal ve Metin Açık’ın üstlendiği panelin açılış konuşmasını HBB Başkan Vekili Serdar Güven gerçekleştirdi. HBB Başkan Vekili Güven panelle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “TBB ile ortaklaşa düzenlediğimiz panel etkinliğiyle kamu kurum ve kuruluşlarında uyulması gereken iş sağlığı ve güvenliği kuralları hakkında önemli bir bilgilendirme yapılacak. Ben bu bilgilerin amacına ulaşacağına inanıyorum. Bizleri bilgilendirmek üzere şehrimize gelen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

1’inci oturumun başkanlığını üstlenen HBB Genel Sekreter Yardımcısı Günal, meydana gelen iş kazalarının çok büyük bir oranının önlenebilir kazalar olduğuna dikkat çekerek, gereken önlemlerin alınmasında ilk sorumluluğun iş verenlere ait olduğunu vurguladı. Günal konuşmasının devamında; “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak bu toplantıyı düzenlememizdeki amaç; Hatay’daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına iş güvenliğini sağlama hususunda öncülük etmek ve bilinç oluşturmaktır” dedi.

iş sağlığı konferansı3

Ekmekçi, Yaşanmış İş Kazalarından Örnekler Vererek Paneli Pekiştirdi

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekmekçi ise paneli değerlendiren konuşmasında; “İşverenler, çalışanlarının iş güvenliğini sağlamakla, onları bilgilendirmekle ve iş güvenliği ile ilgili kurallara uyup uymadığını denetlemekten sorumludur. Kuralların ihlal edilmesi iş kazalarının yaşamasına neden olmakta ve kazanın sorumluları çeşitli cezalara çarptırılmaktadır” şeklinde konuştu. Ekmekçi ayrıca, yaşanmış iş kazalarından örnekler vererek konuşmasını zenginleştirdi.

Panelin devamında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Kumaş da, katılımcılara iş güvenliği kurullarının kurulması, acil durum planlarının hazırlanması ve risk değerlendirme konularında bilgiler verdi. Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği panele katkıda bulunan isimlere HBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Sait Günal tarafından plaket takdim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here