‘Hayat Engelsiz Güzel’ Projesi Kursiyerlerine Sertifika

0
202

engelsiz hayat1Sosyal Sorumluluk çerçevesinde etkinliklerine devam eden İskenderun Belediyesi güzel bir faaliyete daha imza attı. Belediye yönetimi tarafından yürütülmekte olan “Hayat Engelsiz Güzel” adlı proje kapsamında servis eğitimine devam eden Down Sendromlu kursiyerler başarı sertifikalarını törenle aldı.

İskenderun Belediyesi ile İŞKUR arasında işbirliği protokolü gereği engelli bireylere verilen kursların devam ettiğini ifade eden Başkan Seyfi Dingil; “Belediyemiz tarafından hazırlanan ve İŞKUR’ a sunulan “Hatay Engelsiz Güzel” projesinin ardından kursa katılan engelli bireylere çeşitli eğitimler veriliyor. Bu proje ile toplumun her kesiminde engelli bireylerin etkin rol alması sosyal hayata entegrasyonları ve istihdam edilebilirliklerinin önündeki engellerin kaldırılması amaçlanıyor” dedi.

engelsiz hayat2

Verilen eğitimlerin 20 Mart’a kadar devam edeceğini ifade Başkan Seyfi Dingil; “Kurslarımız devam edecek. Proje kapsamında 18-30 yaş arası hafif ve orta zihinsel engelli 10 bireye 288 saat ‘Servis Eğitimi’ verilecek. Kursu başarı ile devam ettiren engelli çocuklarımıza moral olması açısından başarı belgeleri verdik.

Şuan kurslara bir süre ara verildi. Yarıyıl tatilinin ardından eğitimlere tekrar devam edilecek. Düzenlenecek mesleki eğitimle ilçede yaşayan engelli bireylere, iş, eğitim ve sosyal yaşama daha fazla katılma imkânı sağlanacak” diye konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here