HATSU Heyeti, Erzin Atıksu Arıtma Tesisi’ni İnceledi

0
94

erzin atık su1Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) heyeti, Erzin ilçesinde yapımına hızla devam edilen Atıksu Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.

HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HATSU Daire Başkanları ve şube müdürleri, Erzin Atıksu Arıtma Tesisi’nde yapılan çalışmaları bizzat yerinde inceleyerek, kendilerine eşlik eden yetkili ve teknik personelden çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı.

HATSU heyeti, yapı denetimi Etüd ve Plan Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan dev projede atıksuların toplanacağı yataklardan idare binasına kadar birçok noktayı inceleyerek, tesiste çalışmalarını sürdüren personele kolaylıklar diledi.

Maliyeti İller Bankası’ndan temin edilen 7 milyon 917 bin 763 TL’LİK kredi ile yapılan tesisin Erzin’in çevre ve halk sağlığına yönelik yapılmış en büyün yatırımlarından biri olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Çaparali, yapılan tesis sayesinde hem bugüne hem de geleceğe kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sunma olanağı sağlayacaklarını ifade etti.

erzin atık su2

Projenin ana hedefine yönelik bilgiler aktaran Çaparali, doğamızı gelecek nesile tertemiz şekilde aktarmanın yanı sıra evsel atık suların sistemli şekilde toplanmasını ve arıtılmasını hedeflediklerini vurgulayarak, dev projenin hayata geçirilmesi ile günde 5 bin 760 metreküp atık su arıtımının sağlanacağının altını çizdi.

Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Prensibi’ne göre dizayn edilen tesiste evsel atık suyun, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımının sağlanacağına dikkat çeken Çaparali, arıtılan atık suyun yaklaşık yüzde 90 giderim verimi ile Erzin Deresi’ne deşarjının sağlanacağını belirtti.

Genel Müdür Çaparali, Erzin’deki inceleme çalışmalarının ardından Erzin HATSU İlçe Hizmet Binası’na geçerek personellerle bir araya geldi ve işlem yapan vatandaşlarla da sohbet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here