HATODER Başkanı Kerimoğlu Kıbrıs’ta

0
145

Türkiye Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, Yunanistan’ın Selanik kentinde düzenlenecek olan 14. Talasemi ve Diğer Hemoglobinopatiler Konferansı ve 16. TIF Hasta ve Veli Konferansına katılacak

Kerimoğlu, 17-19 Kasım 2017 tarihleri arasında Yunanistan’ın Selanik kentinde düzenlenecek olan 14. Talasemi ve Diğer Hemoglobinopatiler Konferansı ve 16. TIF Hasta ve Veli Konferansında ülkemizi temsil etmek üzere ilgili tarihler arasında yurt dışında olacağını bildirdi.

Kerimoğlu konuyla ilgili olarak; “Merkezi Güney Kıbrıs Rum kesiminde bulunan Thalassaemia Internatıonal Federatıon (TIF) olarak bilinen Uluslararası Talasemi Federasyonu’nun 2017 yılı içerisin de sivil toplum kuruluşlarına, sağlık otoritelerine, hasta ve hasta ailelerine yönelik olarak düzenlediği uluslararası önemli bir kongredir. Thalassaemia Internatıonal Federatıonun talasemi hastalığından mustarip birçok ülke temsilcisini bu alanda davet ederek uluslararası bilgi ve tecrübelerin paylaşılacağı uluslararası en büyük organizasyon olarak görülmektedir.

Birçok dünya ülkesinin sağlık alanın da ve sivil toplum kuruluşları arasında karşılıklı diyalog ve çalışmalarını paylaşacağı konferans ülkeler arası çalışmalara oldukça katkı sağlayacağı yönündedir. Ülkemizi bu alanda sivil toplum kuruluşları, hasta ve hasta aileleri adına temsil edecek olmam oldukça önemlidir. Bu konferansa davet edilmem başta şahsım olmak üzere, ülkemizde ki talasemi alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızı, hasta ve hasta ailelerimizi oldukça mutlu etmiştir” şeklinde bilgiler aktardı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here