Hatayspor’da Şampiyonluk Coşkusu

0
240

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta, ligin son maçında Afjet Afyonspor’u 2-0 yenen Hatayspor, şampiyon olarak 1. Lig’e yükseldi. Taraftarlar, şampiyonluk kutlamasında doyasıya eğlenirken, tüm Antakya halkı elde edilen başarıyı gece geç saatlere kadar kutladı.

Antakya Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Hatayspor, 53. dakikada Yılmaz Özeren’in golüyle 1-0 öne geçti. Oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Hatayspor, 60. dakikada Hamza Gür ile bir gol daha bularak, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 76’ya çıkaran Hatayspor, şampiyon olarak 17 yıl aradan sonra tekrar 1. Lig’e çıktı. Maçın ardından Hataysporlu futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler, büyük sevinç yaşayarak şampiyonluğu kutladı. Taraftarlar, daha sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen şampiyonluk kutlamasında doyasıya eğlendi.

Kahvaltıda Menemenli Kutlama

Şampiyonluğun ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatayspor Osman Çalgın Tesisleri’nde futbolcular ve teknik heyetle kahvaltıda bir araya geldi.

Menemenli kahvaltıda Hataylıların 51 yıllık şampiyonluk hasretine son veren futbolcularla şampiyonluğu kutlayan Başkan Savaş, Hatay temsilcisinin Süper Lig’e çıkabilmesi için desteklerine ve mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

Şampiyonluğun tüm Hatay halkına hayırlı olmasını dileyen Savaş; “Mutluyuz, gururluyuz. Şampiyonlukta büyük emeği olan ve Hatayspor taraftarına yürekten teşekkür ediyorum. Bu hepimizin başarısı! Şampiyonluğun tüm Hatay halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve takımımıza 1. Lig’de başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Hataysporlu futbolcular da bu şampiyonluğu taraftarlarına hediye ettikleri için gururlu olduklarını ifade ettiler. Kahvaltının sonunda teknik heyet eşliğinde tesisi gezen Başkan Savaş, Bordo-Beyazlılara şampiyonluğu yaşatarak Hatay’ı bayram yerine çeviren Hataysporlu futbolcular ve teknik heyetle hatıra fotoğrafı çektirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here