Hatayspor Lideri Devirmenin Mutluluğunu Yaşıyor

0
430

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup temsilcimiz Hatayspor, lider Gümüşhanespor’u da devirmeyi başardı. Bordo-Beyazlı ekip, İlhan Palut’un, Teknik Direktörlüğe getirilmesinin ardından çıktığı dördüncü maçını da kazanmış oldu.

İkinci Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Hatayspor, lider Gümüşhanespor’u deplasmanda 1-0 yenerek başarılı çıkışını sürdürdü. Hatayspor’a galibiyeti getiren golü 80. dakikada penaltıdan Mithat Yaşar attı.

İlk yarıda her iki ekip kontrollü bir oyun oynadı. 17. dakikada Hatayspor’luların penaltı beklentisi ile noktalanan pozisyon akıllarda kalırken, maçın hakemi pozisyona devam kararı verdi. Bu dakikada gelişen Hatayspor atağında Gümüşhanesporlu defans oyuncularının yapmış olduğu müdahalede, Bordo-Beyazlılar ceza sahası içinde olduğu gerekçesiyle penaltı beklentisi içine girdi, ancak maçın hakemi müdahalenin dışarıda olduğuna hükmetti ve serbest vuruş kararı verdi. Hatayspor bu atıştan faydalanamadı. Kalan dakikalarda her iki takımın gol çabası sonuç vermedi.

Maçın ikinci devresi de heyecanlı geçti. 60. dakikada Gümüşhanespor atağında Mehmet Cansın’ın sert şutunu kaleci Akın Alkan köşeden çeldi. 69’da hızlı bir şekilde rakip kaleye giden Mithat Yaşar’ın sert şutunu bu kez Gümüşhane kalecisi Hasan Hüseyin Akınay çizgiden çıkardı. 80. dakikada soldan gelişen Hatayspor atağında, Gümüşhanespor’un defans oyuncuları topa ceza dahası içinde elle dokundu, hakem Yiğit Arslan penaltı noktasını gösterirken, topun başına geçen Mithat Yaşar, meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda kalesini iyi savunan Hatayspor, lider Gümüşhanespor’u 1-0 yenerek başarılı çıkışını sürdürdü. Bu sonucun ardından Hatayspor puanını 42’ye çıkardı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here