“Hataylı Sanatçıları Birlik Olmaya Çağırıyoruz”

0
217

İlişkilerin gittikçe yozlaşamaya başladığı günümüzde insanları bir araya getirebilecek birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini sağlayacak oluşumlara ihtiyaç duyulmakta olduğunu haykıran Hatay Sanatçılar Derneği (HASAD) düzenlediği sohbetlerle sanatçıları bir toplamak ve birlik olmaları için çalışmalar yapıyor.

Antakya Belediyesi oda tiyatrosunda düzenlenen ve yedincisi yapılan sanatçılar buluşmasının konuğu şair Raşit Avcı oldu. Hatay’daki sanatçıları bir araya toplama hedefi ile yola çıkan HASAD oluşumu sözcüsü Sedat Doğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Topluma hizmet eden tüm meslek dallarında üreten insanlar birliği içerisinde bir araya gelmeye çalışmakta ve toplumun sivil inisiyatifini oluşturmaktadır. Hatay’da sanat alnında üreten tüm sanatçıları sivil bir inisiyatif oluşturmak adına bir araya getirmeye çalışan bir oluşumun temellerini atmaya çalışıyoruz. Her hafta düzenli olarak yapılan ‘’Sanatçılar Buluşması’’ toplantılarında, oluşumu hazırlayacak kadroları bir araya getirmeye gayret ediyoruz” dedi.

2013 yılına adım atarken Hataylı sanatçılar için çekim merkezi olacak, her türlü sanatsal çalışma yapan, emek veren sanatçıları bir araya getirecek olan oluşumun artık komitesinin olması gerektiğini dile getiren Doğan, sanatçılar arasında iletişimi sağlayacak, yapılacak etkinlikleri planlayıp organize edecek ve sanatçı ile sanatseverler arasında bir köprü görevi görecek olan bu komitenin hem güç birliğini pekiştirecek hem de bu oluşumun gelişip büyümesinde aktif rol oynayacağını dile getirdi.

Doğan açılamasının devamında ise; “Her yeni oluşum gibi, bu işin öncülüğünü üstlenecek olan komite üyeleri, yapacakları özverili çalışmalar ile Hataylı sanatçıların birlik ve beraberliğine önemli katkılar sağlayacaktır. Bu oluşum kişisel çağrıların oluşumu değil, Toplumsal bir oluşum olup sanatçıların örgütlü çalışmasını hedeflemektedir. Sanatçı sorumluluğu, sadece sanatını icra eden bireyler olmaktan çok topluma insanlığa karşı yapılabilecekleri ile örnek olmayı gerektirir. Sanatçı duyarlılığı, sanatına sahip çıkma yanında toplumun yaşadıkları karşısında da duyarlı olmayı gerektirir. Sanatçı kimliğine sahip çıkma adına, sanatın ve sanatçının sesinin daha güçlü duyulması adına, güç birliğine destek vereceğine inandığımız sanatçı dostlarımızı ‘’Hatay Sanatçılar Oluşumu’’ komitesinde yer almaya davet ediyoruz” dedi.

Çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katılım gösterdiği buluşmada şair Raşit Avcı şiir ve edebiyatta merak edilenleri cevapladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here