Hatay’ın Sorunları, Metropoll Şirketi Tarafından Halka Soruldu

0
96

hatayin-sorunlari12,5 yıl önce kurulan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini başarılı bir şekilde yürüten Başkan Savaş, il genelinde sivil toplum kuruluşları ve hemşerileri ile gerçekleştirdiği fikir alışverişleri doğrultusunda, gelen talepleri göz ardı etmeksizin ve önemseyerek kalıcı hizmetlere imza atıyor. Hizmetlerin yapılacak olan bölgelerdeki vatandaşlarla ve sivil toplum kuruluşları ile istişare edilerek yapılması toplum tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Hizmetlerin önceliği, fikir alışverişlerin değeri ve hizmetlere katkısı anlamında METROPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Şirketi tarafından Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde gerçekleştirdiği hizmetlerle ilgili vatandaşın memnuniyeti ve düşünceleri içerikli anket çalışması yapıldı.

Bu araştırmanın amacı; “Vatandaşın memnuniyetini ve beklentileri bilmek, aynı zamanda Hatay Büyükşehir Belediyesinin yapacağı hizmetler anlamında çizilen yol haritasına katkı sağlayarak doğru tespitlerin uygulanabilirliğine fikir vermiş olmasının düşünülmesidir” şeklinde açıklandı. Yapılan bu araştırmanın Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından istenildiğini belirten yetkililer, vatandaşların fikirlerine değer verilerek onların ihtiyaçları için ortak karar verilmesine ve yapılacak hizmetlerde onlarında fikirlerine değer verildiğini ve hizmete katkı paylarının olduğunu bilmesi açısından önem arz ettiği kaydedildi.

Hatay’ın 15 ilçesinde farklı yaş aralıklarındaki insanlara sorulan sorularda il geneli hizmetlerin memnuniyet dereceleri ve HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yapmış olduğu hizmetlerle ilgili talep ve düşüncelerini içeren soruların dokümanları, gerçekleştirilen toplantıyla Büyükşehir Belediyesi daire başkanlarıyla paylaşıldı. METROPOLL Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Prof. Dr. Özer Sencar tarafından slayt eşliğinde yapılan sunumda, Hatay’ın iki buçuk yıllık büyük şehir statüsündeki çalışmaların dereceleri artı ve eksikleri ele alındı.

HBB Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreter Hasan Maden, Genel Sekreter Yardımcısı Sait Günal, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık, Özel Kalem Müdürü Necmettin Çolak, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali,  daire başkanları ve kurum müdürleri katılım gösterdi.

Prof. Sencar; “15 İlçede Seçmenlerle Hatay’ın Hizmetini Değerlendirdik”

METROPOLL Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Prof. Dr. Özer Sencar gerçekleştirdiği sunumda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek; “Anket çalışmalarımızı 26 Kasım- 6 Aralık 2016 tarihleri arasında 15 ilçede seçmen sayısıyla orantılı bir şekilde gerçekleştirdik. İl genelinde farklı yaş aralıklarında kadın – erkek toplamda 2010 kişiyle yüz yüze görüşerek bu araştırmayı tamamladık. İki bin kişinin kanaatlerinden oluşan anketin hata payı ise %2- 10/2’dir” açıklamasında bulundu.

METROPOLL Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Prof. Dr. Özer Sencar’ın araştırma sonucunda yapmış olduğu değerlendirmeye göre en çarpıcı olarak görülenin de şu ana kadar yapmış olduğumuz daha önceki anket çalışmalarına göre birçok Büyükşehir Belediye Başkanlarının aksine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın siyaset değil hizmet yaptığının halk tarafından bilindiğinin ve farkında olduklarının altını çizdi.

Hizmetlerin planlanması konusunda geniş yelpazeli çalışmak yerine en çok ihtiyaç duyulan ilçelerden başlanılmasını öngören ve Hatay’ın genelinde kaliteli hizmet geçmişi olmaması nedeniyle yapılmayan bazı eksiklerin Büyükşehir Belediyesine mal edilmemesinin bilinmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Özer Sencar bunun içinde vatandaşlarla temaslarda bulunulmasını ve iletişim sağlanması gerektiğini söyledi.

Araştırma sonucu belirlenen eksikliklerin daire başkanlarıyla istişare edildikten sonra acil eylem planı adı verilen sistemli çalışma yöntemiyle çözüme ulaştırılacağı belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here