Hatay’ın Mozaik Değerleri Dünya’ya Açılıyor

0
260

mozaik yolu projesi1Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş yaptığı çalışmalarla Hatay’ın mozaik değerlerinin dünyaya tanıtılmasını sağlıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ONE (Ortak Nesiller Entegrasyonu) Derneği ile kentimizin mozaik değerlerini dünyaya tanıtmak amacıyla başlattığı “Mozaik Yolu Projesi” İstanbul’da Beybigiz Plaza Elgiz Müze’de düzenlenen lansmanla ülkemizin önde gelen sanatseverleri ve iş dünyasına tanıtıldı.

İş Dünyası ve Sanatseverler Mozaik Yolu Projesi’ne Yoğunluk İlgi Gösterdi

Anadolu Mozaiklerinin tüm Dünyaya tanıtılacağı “Mozaik Yolu Projesi”nin detaylarının ve tanıtım rotasının kamuoyuna duyurulduğu lansmana Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ONE Derneği yönetim kurulu başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Prof. Dr. İlber Ortaylı iş dünyası ve çok sayıda sanatsever katıldı.

mozaik yolu projesi2

Bu Proje İle Hatay’ın Mozaikleri Gün Yüzüne Çıkarılacak

Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’nın katılımıyla gerçekleşen lansmanda Hatay Ocehanus Teyths mozaiği ile tanıtıldı.

Mozaik Yolu Projesi ile Hatay’ın mozaikleri gün yüzüne çıkarılarak tüm dünyaya tanıtılacak. Proje kapsamında ikinci lansman 11 Şubat’ta İsviçre’nin Gsaat kentinde dünya’nın en zengin ve tanınmış kişilerine yapılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here