Hatay’ın Melekleri, İkinci Yenilgisini Yakın Doğu Üniversitesi’nden Aldı

0
80

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin 13. haftasında Yakın Doğu Üniversitesi’ne konuk olan Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, ligdeki ikinci yenilgisini aldı. Maç öncesi rakibiyle aynı puana sahip olan Hatay’ın Melekleri, bu zorlu karşılaşmadan 96-78 mağlup ayrıldı.

Hatay temsilcisi, hafta içindeki EuroCup mücadelesi sonrası, Pazar günü ligde Yakın Doğu Üniversitesine konuk oldu. Maça iyi başlayan ekip ev sahibi Yakın Doğu Üniversitesi, Vandersloot ve Mc Bride ile etkili olurken, 21-11 ile farkı çift hanelere kadar çıkardı. Temsilcimiz, karşılaşmanın ilk çeyreğini 25-17 geride tamamladı. İkinci çeyrekte istediği oyunu sahaya yansıtamayan Hatay’ın Melekleri, skor bulmakta zorlandı ve top kayıpları yaptı. Yakın Doğu farkı yeniden açarken, Hatay temsilcisi soyunma odasına 53-28 mağlup girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında başa baş oyun hâkimdi. Karşılıklı sayıların üretildiği çeyreği yine ev sahibi Yakın Doğu Üniversitesi, 77-52 önde tamamladı. Yüksek tempo ve mücadele ile geçen karşılaşmanın final çeyreğinde ise Hatay’ın Melekleri Yakın Doğu’ya skor üstünlüğü kursa da ev sahibi ekip avantajını korumasını bildi. Maç içinde açılan farkı kapatamayan Hataylı basketbolcular sahadan 96-78 mağlup ayrıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesinden Bahar Öztürk ürettiği 27 sayı ile karşılaşmanın en skorer oyuncusu olurken, Abdelkader 18, Mitchell ise 10 sayı ile maçı tamamladı.

Yakın Doğu Üniversitesi ligdeki 12. galibiyetini alırken liderlik yarışını sürdürdü. Hatay Büyükşehir Belediyesi ise 2. yenilgisini aldı. İki ekipte Türkiye Kupasına katılım hakkını daha önce elde etmişti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)