Hatay’ın Gururları: Süleyman Kaydi ve Şamil Koçak

0
516

spor-kick-boks29’ncu WOF World Championships 2016 Dünya Spor Oyunları Antalya’da gerçekleşti. Turnuvada Karma Dövüş Sporları dalında ülkemizi temsil eden Şamil Koçak dünya üçüncüsü olurken, aynı kategoride +95 kiloda yarışan Süleyman Kaydi ise dünya ikincisi unvanını elde etti.

Türkiye’nin ev sahipliğinde 3-7 Kasım tarihlerinde düzenlenen şampiyonaya, İran, Afganistan, Ermenistan, Belçika, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya, Tayvan, Yunanistan, ABD, Almanya, Hindistan, Suriye, Irak, Tacikistan, Pakistan, Kıbrıs, Hong Kong, Fransa, Nijerya, Kamerun, Uganda ülkelerinin sporcuları katılım gösterdi.

22 ülkeden 225 sporcunun katıldığı 9th WOF World Championships turnuvalarına Karma Dövüş Sporları dalında ülkemizi temsil eden Hatay Büyükşehir Belediyesi sporcusu Şamil Koçak dünya üçüncüsü oldu. Aynı kategoride +95 kiloda yarışan Süleyman Kaydi ise dünya ikinciliğini elde etti.

İlk iki maçta İran ve Tacikistanlı rakiplerini yenerek yarı finale yükselen Şamil Koçak yarı final maçında yine İranlı sporcuyla karşılaştı. Turnuvayı önde götüren milli sporcumuz Koçak, üçüncü maçın ikinci yarısında sol dirseğinden aldığı darbeden dolayı sakatlandı. Sakat-lığının ardından maçı bırakmak zorunda kalan Koçak, dünya şampiyonasında ilimize üçüncülüğü kazandırdı.

spor-kick-boks3

Kaydi; “HBB Bayrağını Taşımaktan Gurur Duyuyorum”

Süleyman Kaydi ise karşısına çıkan rakiplerini üstün bir performansla alt etmeyi başardı ve ikincilik madalyasının sahibi oldu. Hatay Büyükşehir Bele-diyesi bayrağını taşımaktan gurur duyduğunu belirten Süleyman Kaydi; “Bu organizasyonda, gücümün yettiğince savaştım. Pakistan ve Hindistanlı rakiplerimi eleyerek finale yükselme şansını yakaladım. Ardından final maçında geçirdiğim mide rahatsızlığımdan dolayı maça devam edemeyerek dünya ikincisi oldum. Bu başarıyı kucaklamamda ve şampiyonaya gelme aşamasında büyük destek olan Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Koçak; “Dünya Üçüncülüğümü Baş-kan Savaş’a Armağan Ediyorum”

Şampiyonanın ardından görüş-lerini bildiren Koçak da; “Katılmış olduğum organizasyonda dünya şampiyonu olacağıma inandım ve bunun için çok çalıştım. Hakkım olduğuna inanıyordum ama yaşadığım talihsiz sakatlıktan dolayı dünya üçüncüsü oldum. Kazanmış olduğum dünya üçüncülüğümü Belediye Başkanıma armağan ediyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here