“Hatay’ın Asıl İhtiyacı Olan Projeleri İyi Biliyoruz”

0
63

lütfü savaş46CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş Projelerini Tanıttı…

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda projelerini anlattı.

CHP Hatay Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr Lütfü Savaş proje tanıtım toplantılarının ilkini İskenderun’da ikincisini ise Antakya’da gerçekleştirdi. Görsel medya destekli projelerini tanıtan Lütfü Savaş; “Devletin yapması gereken projeleri devlet yapsın biz Hatay’ın asıl ihtiyacı olan projeleri iyi biliyoruz” dedi.

İskenderun Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen proje tanıtım toplantısına CHP başkan ve Milletvekilleri büyük ilgi gösterirken partililer salona sığmadı. 4 Yıllık dönemde Antakya’ya yapılan hizmetlerin anlatıldığı tanıtım filminin ardından Hatay büyük şehir belediye başkanı seçilmesi halinde hayata geçireceği Hatay’ın, büyük projelerini partililerine, basına ve kamuoyuna tanıtan Savaş, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi ve Hatay’ın en ücra köşelerine dahi hizmet götürebilecek bilimsel verilere dayalı projeler hazırladıklarını söyledi.

lütfü savaş47

Projelerimiz Bilimsel Verilere Dayalı

CHP Hatay Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş hizmetlerini ve projelerini iki ayrı tanıtım filminde görsel olarak sundu. Ardından yaptığı konuşmada ise ilk olarak Antakya belediyesinde 5 yıldır birlikte görev yaptığı çalışma arkadaşlarına ve kendisine her zaman destek olan eşi Nazan Savaş’a teşekkür etti. Savaş, beş yıl içerisinde üç şey ile uğraştıklarına dikkat çekerek; “Birincisi mega köy halindeki Antakya’yı mega şehir haline getirdik, ikincisi Hatay’ın huzuruna katkı sağlamaya çalıştık, üçüncüsü ise Hatay’ın alt ve üst yapısındaki eksikleri tamamlayabilmek için son iki yılda projelerle uğraştık. Büyük mücadeleler sonrasında buralara geldik, bu fırsatı bize verdiği için sayın genel başkanıma teşekkür ediyorum. Antakya’da atmış olduğumuz adımları Hatay’ın geneline taşımak için yola çıktık. Antakya’yı mega köy görünümünden mega kent görünümüne dönüştürebilmek için çok çalıştık. Çok özveri gösterdik ama en çok özveriyi Antakya halkımız gösterdi fakat bugün geldiğimiz noktada Antakya dün olduğundan çok daha iyi yerlerde. Asi nehrinin önünden geçerken nefes almanın zor olduğu günlerden bugün misafirlerimizi asi nehrinde gezdirebildiğimiz günleri yaşıyoruz. Antakya’da başlattığımız bu hizmet harekatını şimdi tüm Hatay’a yaymak istiyoruz. Hazırladığımız projeler tamamen bilimsel verilere dayalı projelerdir ve inşallah göreve geldiğimizde hepsini hayata geçirmek için canla başla çalışacağız” şeklinde konuştu.

lütfü savaş48

Önce Huzur Sonra Hizmet

Lütfü Savaş huzurun olmadığı yerde hizmetin olmayacağına vurgu yaptığı konuşmasında Hatay’da huzuru bozmak isteyenlere halkın izin vermediğine dikkat çekti. Savaş; “Belediye başkanlığımız sürecinde en çok önem gösterdiğimiz konuların başında Hatay’ın huzuru geliyordu. Suriye olaylarından dolayı zor bir süreç yaşayan bölgemizde huzurun sağlanması için elimizden geleni yaptık. Bunu gerek Yusuf Civelek başkanım ve gerekse Milletvekillerim iyi biliyorlar. Hatay’ın farklı dil din ve mezheplerden oluşan renklerini kötüye kullanmak isteyenler oldu, fakat biz başta Antakya’da yaşayanlar olarak el ele gönül gönle vererek kardeşlik ve huzur ortamının bozulmaması için elimizden geleni yaptık. Şimdi aynı huzur ortamını Hatay genelinde sağlamak için çaba gösteriyoruz. Huzurun olmadığı yerde hizmet olmaz önce huzuru sağlayacağız sonra hizmet edeceğiz” dedi.

Lütfü Savaş bilimsel gerçek projelerle hizmet etmek için yola çıktıklarını başkaları gibi devlet projeleriyle konuşmadıklarının altını çizerek; “Devlet projelerini devlet yapsın bizde Hatay’ın ihtiyacı olan projeleri tek tek hayata geçireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Lütfü Savaş Hatay’daki diğer belediye başkan adayları ve Milletvekilleriyle birlikte el ele poz vererek birlik beraberlik mesajı verdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here