“Hatay’da Kişi Başı Milli Gelir  50 Bin $ Olabilir”

0
178

hatiab başkanı1Hatay’ın Ekonomisini Değerlendiren HATİAB Başkanı Güder, İddialı Konuştu…

Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Hatay İş Adamları Bürokratları Derneği (HATİAB)Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güder, Hatay’ın daha güçlü bir ekonomiye sahip olabileceğini vurguladı.

Hatay’ın çok zengin bir coğrafyası, çok geniş bir tarihi olduğu ve verimli toprakları olduğunun herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu ifade eden Güder, Hatay’da kişi başı milli gelirin 50 bin dolar olabileceğine dikkat çekti.

Hatay’ın ticari ve turizm potansiyelinin güçlü olduğunun altını ısrarla çizen Güder; “Bizler Hatay’ın ticaretinin gelişmesini çok önemsiyoruz. Hatay’ın ticaretini sanayi, turizm, ihracat olarak değerlendirdiğimiz zaman mevcut iş hacmini artırmanın yollarını arıyoruz. Bunun gelişmesi için çaba gösteriyoruz. Hatay’daki insanların kişi başına düşen milli gelirinin 50 bin dolar olması hayal değildir. Hatay’da kişi başı milli gelir 50 bin dolar kesinlikle olabilir. Biz bunların araştırma ve incelemelerini yapmış durumdayız. Bu önümüzdeki dönemde Hatay’daki yapacağımız çalışmaları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İstanbul’da Hatay Öğrenci Yurdu’nu Yapacağız

Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği hakkında kısa bilgi veren Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB)Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güder; “430 üniversite öğrencisi derneğimizden burs almaktadır. Din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan elimizden gelen her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz.  İstanbul’da Hataylı öğrencilerimizin kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamaya çalışıyoruz.  Bizim en çok önemsediğimiz konulardan bir tanesi İstanbul’da Hatay Öğrenci Yurdu’nu kısa süre içerisinde yapmaktır. Yer araştırmalarını yapıyoruz.  Kısa zamanda bu konuyu çözebilirsek Hataylı öğrencilerimizin İstanbul’da kalabilecekleri 500 kız, 500 erkek öğrencilerimiz için Hatay Öğrenci Yurdu’nu yapacağız” dedi.

Güder, İstanbul Haliç Kongre Merkezinde Aralık ayı içerisinde Hatay için tanıtım günleri yapacaklarını da duyurdu. Güder; “Aralık ayında yapacağımız Hatay Tanıtım Günleri’ni çok önemsiyoruz. Hatay’ın marka değerini pekiştirecek, Hatay’a gelecek olan insan sayısını arttıracak ve öncekilerden çok farklı bir konsepte yapacağız. Bu tanıtım günlerinde stantlar açarak yerli ve yabancı yatırımcıları davet edeceğiz. Biz Hatay’a ne için yatırım yapmalıyız, yatırım yapmamızın sebebi nedir, sorularının cevaplarını bulabilecek departmanlarımız orada hizmet verecektir” diye konuştu.

Hatay’ın Tanıtımı İçin Dergi Çıkaracağız…

Hatay’ın tanıtılmasında ve marka değerini her kesime anlatabilmeleri açısından HATİAB olarak bir dergi çıkaracaklarını belirten Güder; “Dergideki amacımız Hatay’ın güçlü bir marka olduğunu geniş kesimlere de ulaştırmak. 3 ayda bir çıkaracağımız bu dergi Hatay Havaalanında ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Toplu alanlarda ve devletimizin tüm kurumlarına gidecek. Yine İstanbul’un turistik mekânlarında ve rağbet gören yerlerinde ücretsiz olarak dağıtımı gerçekleştirilecektir. Bu dergi iddia ediyorum ki, herkesin yanı başına koyabileceği ve arada bir bakabileceği dergi olacaktır. İnşallah bu hayallerimizi en kısa süre içerisinde gerçekleştireceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here