Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol; “Dikkat, Fırsat Kaçmadı”

0
268

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol 7143 sayılı Vergi ve diğer alacaların yeniden yapılandırılması hakkında kanunun müracaat süresinin 31 Temmuz 2018 tarihinden 27 Ağustos 2018 tarihine uzatılmasının tarihi bir fırsat olarak değerlendirilmesini istedi.

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol 7143 sayılı vergi ve alacakların yeniden yapılandırılması kanunun vatandaşlara kolaylıklar ve avantajlar getirdiğini ve bu nedenle henüz müracaat etmemiş vatandaşlara 2. Bir şans verilerek fırsatın devam ettiğini söyledi.

Nazmi Erol; “Kanunun iki temel başlıktan birisinin kesinleşmiş alacaklardır. Burada benim belirteceğim bir husus ödemelerin peşin yapılandırma tercihinin kullanılmasıdır. Peşin yapılandırmada Yüzde 90’ı bulan YÜFE’nin ortadan kalması söz konusudur, bu çok ciddi avantaj sağlamaktadır Yapılandırma konusunda yazılı müracaat zorunluluğu olduğunu, benim sizlere naçizane önerim yazılı müracaatta tüm borçlar şeklinde bir tercih işaretleri müracaat etmenizdir. Bu şekilde ilerde doğabilecek sorumlulukları vergi dairelerine atmış olun. Vergi daireleri sizin borçlarınızı bir ödeme takvimine bağlamış olsun” şeklinde bilgiler vererek, vatandaşların başvurularını 10 günlük bayram tatilini de göz önüne alarak 27 Ağustos 2018 tarihi mesai saati bitimine kadar yapmalarını istedi.

Başvurular, bizzat vergi dairelerine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr ve e-devlet(www.turkiye.gov.tr) adresi üzerinden internet aracılığı ile yapabileceğini de söyleyen Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol Kesinleşmemiş ve Dava Safhasındaki Alacaklar ve İnceleme Tarhiyat Safhasındaki Alacaklar ile ilgili başvuru, bildirim ve beyanname verme sürelerinin uzatılması hükümlerinden de yararlanmak isteyenlerin 27 Ağustos 2018 tarihi bitimine kadar, ilgili vergi dairesine başvuruda bulunmaları gerektiğini ve unutmamalarını istedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here