Çolak; “İskenderun’u, Ortak Akılla En Güzel Şekilde Yöneteceğiz”

0
232

CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Çolak, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Geçtiğimiz haftalarda İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek İskenderun Belediyesine talip olduğunu açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Öztürk Çolak, dün düzenlediği kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu’nun da katılım gösterdiği toplantıda konuşan Çolak, aday adaylığı yönünde yaptığı çalışmaları anlattı.

Daha önce 2 dönem Payas Belediye Başkanlığı yapan Öztürk Çolak, siyaset hayatına 1975 yılında CHP İskenderun Gençlik Kolları’nda başladığını, Hatay’da partinin birçok kademesinde görev aldığını ve almaya da devam ettiğini ifade ederek, aslen İskenderun Sarıseki Mahallesi’nden olduğunu söyleyerek; “İskenderun ilçemizin 2019 yılında yapılacak olan seçimlerde Belediye Başkanlığına CHP’den aday adayı olduğumu siz değerli basın mensuplarımız nezdinde İskenderun halkıyla paylaşmak üzere bir araya geldik. Partim beni aday gösterdiği takdirde CHP ne mevcut belediye başkanlıklarına ilaveten bu şehrin yönetiminde de bir CHP’li olacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşünceyle yola çıktım.

CHP’de 1975 yılında aktif politikaya ilçe gençlik kolları yöneticisi olarak başlamış olduğum İskenderun’a belediye başkanı olarak hizmet ederek devam etmek istiyorum. Bu hizmeti geçmiş deneyimlerim siyasi ve idari tecrübemle birleştirip CHP örgütü ile birlikte en güzel şekilde yapacağız” dedi.

En büyük idealinin İskenderun Belediye Başkanlığı olduğunu ve bunu başarmak için uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Özürk Çolak, yönetim anlayışından da söz ederek; “Bizim yönetim anlayışımızda bir ilçeyi yönetmek için seçim kazanıp daha sonra da o şehri yönetmek yoktur. Şehri STK’larla ve o şehrin dinamikleriyle birlikte yönetmek vardır. Eğer Allah kısmet eder İskenderun Belediye başkanı seçilirsem; bu şehri başta muhtarlarımız, oda başkanlarımız amacı toplumsal hizmet vermek olan dernek ve kuruluşlarımız ve siz değerli basın mensuplarıyla birlikte yöneteceğiz.

 

Yönetici olan kişi her şeyi bilen ve ‘En iyisini ben yaparım’ diyen kişi değildir. Eğer bu göreve İskenderunlu hemşerilerim de layık görüp beni seçerlerse en güzel ve en iyi yönetim birlikte yönetmektir anlayışı içerisinde bir beş yılı birlikte yaşayacağız. Bir mahallede lazım olan hizmet akışını o mahallenin kanaat önderleriyle birlikte kararlaştırıp yapacağız. Belediye meclis üyesi arkadaşlarım tüm halkı kucaklayacak bir anlayışla hareket ederek sizlere hizmet edeceklerdir. İskenderun halkına ve CHP’nin fedakar emekçilerine en büyük sözüm; bizim yönetimimizde rant bölüşümü değil hizmet bölüşümü olacaktır. Gençlik kollarından başlayarak bu güne kadar çeşitli kademelerinde görev yaptığım CHP ve onun üyeleri ve sizler bilirsiniz ki haksızlığın olduğu yerde biz olmayacağız. İskenderun’u en güzel şekilde yöneteceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Öztürk Çolak Kimdir?

Kendisi hakkında da bilgiler paylaşan Çolak; “1953 yılında Payas’ta doğdum. İlkokulu Payas’ta okudum. Ortaokulu ve liseyi Dörtyol’da tamamladım. Yüksek öğrenimimi Adana İ.T.İ Akademisi’nde tamamladım. Siyasete olan ilgim CHP’nin Payas’taki önde gelen ailelerinden birinin çocuğu oluşum nedeniyle çok küçük yaşta başladı. Daha ortaokulda iken 1968 yılı belediye seçimlerinde amcamın adaylığı dolayısı ile çok yoğun bir çalışma temposu içerisine girdim. Seçimi 7 oyla kaybettik. 1973 seçimlerini amcamın oğlu Özkul Çolak kazandı. Siyasette çok aktif olarak görev yaptım. 1977 seçimlerini de kazandık. 1975 yılında 1DÇ’ye işçi olarak girdim. Sendikacılık ile uğraştım.

Çelik-İş Sendikasının genel kurul delegesi seçildim. Aynı zamanda İDÇ’de çalışan genç arkadaşlarımla birlikte İskenderun’da CHP’nin Gençlik Kolları yönetiminde görev aldım. 1976 yılında CHP Hatay İl Gençlik Kollarına girdim. İl sekreterliği görevini yaptım. IDC, CHP ve okulumu birlikte yürüttüm. 1976 yılında akademiden mezun oldum. Aynı yıl evlendim.1978 yılında askerlik görevimi yapmak üzere Tuzla Yedek Subay Okulu’na katıldım. Ocak 1980 de terhis oldum. İDÇ’ye geri dönmedim. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olarak 1989 yılına kadar serbest çalıştım. Eşim öğretmendir. 1980 askeri darbesi siyasi partileri kapatınca biz de siyaseti sendikalar ve derneklerde yapmaya devam ettik. Yeniden partiler kurulduğunda SODEP’te çalışmaya başladık. Ancak seçimlere giremeyince Halkçı Partide mücadeleye devam ettim. Halkçı Parti’de milletvekili listesinde aday oldum. Ancak üç milletvekili çıkarabildik. Daha sonra HP İl Yönetiminde İl Başkan yardımcısı olarak çalıştım. Aynı zamanda kurultay delegesi seçildim. 1986 yılında HP-SODEP birleşme döneminde SHP’nin il başkanlığı görevine getirildim. 1989 yılında SHP’nin Payas Belediye Başkan Adayı oldum ve seçimi kazandık. 1994 yılında tekrar seçimi kazandık. 1999 yılında CHP Dörtyol ilçe Başkanlığı’na getirildim. İki yıl bu görevi yürüttüm. Bu dönemlerde dört defa kurultay delegeliğine seçildim. Partimdeki mücadeleme hiç ara vermeden devam ettim. 2015 yılında il yönetimine seçildim. İl başkan yardımcısı olarak iki yıl görev yaptım” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here