Hatay Tabip Odası; “OHAL Bir An Önce Kaldırılmalı”

0
112

Hatay Tabip Odası, geçtiğimiz hafta çalıştığı hastenenin onuncu katından atlayarak intihar eden Dr. Hasan Orhan Çetin ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

İçerisinde bulunduğumuz OHAL sürecinde görevinden ihraç edildiği için intihar eden Dr. Çetin’in ne ilk ne de son olacağını savunan Hatay Tabip Odası, OHAL’in bir an önce kaldırılması ve ihraç edilenlerin görevlerine dönmesi gerektiğini vurguladı. Adil yargılama yapılması gerektiğini altını önemle çizen oda yönetimi açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Geçtiğimiz Cuma günü açığa alınan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesi Biyokimya anabilim dalında asistan hekim olan Dr. Hasan Orhan Çetin,19.02.2017 tarihinde çalıştığı hastanenin 10. Katından atlayarak yaşamına son vermiştir.

Dr. Hasan Orhan Çetin, OHAL sürecinde ihraç edilen ya da açığa alınan binlerce sağlık çalışanından yalnızca biridir. Bu kişiler yasadışı bir örgüt ile somut bağlantıları hukuki olarak ortaya konmadan suçlu ilan edilmişler, işleri ve tüm özlük hakları ellerinden alınmıştır. Geldiğimiz bu aşamada genç bir hekim sadece işinden değil, yaşamından da olmuştur.

Daha 15 gün önce eski TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ve TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu üniversitedeki görevlerinden ihraç edilmişlerdi. İhraç edilen sadece hocalarımız değil, aynı zamanda onların onurla taşıdıkları akademik ve hekimlik alanına ait mesleki bağımsızlık, iyi hekimlik, nitelikli tıp eğitimi ve şiddetsiz bir ortamda yaşam hakkı talebidir.

Ülkemizdeki adalet duygusunu zedeleyen binlerce emekçiyi işsiz, okulları hocasız, hastaneleri doktorsuz bırakan OHAL bir an önce kaldırılmalı, görevinden uzaklaştırılan kamu emekçileri görevlerine iade edilmelidir. Yaşamının ve mesleğinin baharında aramızdan ayrılan genç meslektaşımız Dr. Hasan Orhan Çetin’in ailesi, sevdikleri ve çalışma arkadaşları başta olmak üzere tıp camiasına baş sağlığı ve sabır dileriz. Sürecin takipçisi olacağımızı, OHAL’in biran önce kaldırılması, ihraç edilenlerin görevlerine dönmesi ve adil yargılanma hakkı talebimizi kamuoyuna duyururuz.” (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here