‘Hatay Günleri’ 26-30 Eylül’de İstanbul’da

0
186

Hatay Bürokratlar ve İşadamları Derneği (HATİAB) Başkanı İbrahim Güder, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenleyerek, ay sonunda İstanbul’da düzenlenecek olan ‘Hatay Günleri’ hakkında bilgiler verdi.

Bu yıl Hatay Valiliği tarafından ‘Hatay Günleri’ni düzenleme görevinin dernek olarak kendilerine verildiğini kaydeden Güder, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bu tanıtım günlerine katılmama kararını da şaşkınlıkla karşıladıklarını dile getirdi.

26-30 Eylül tarihlerinde İstanbul Maltepe’de düzenlenecek olan Hatay Günleri için yaptıkları çalışmalar hakkında konuşan Güder; “Dernek bünyesinde kurduğumuz komite, stant açacak esnafımızı hem fiyat hem hijyen yönünden destekleyecek. Geçen yıla göre stant fiyatlarını daha düşük tuttuk. Her gün ünlü sanatçılarımız sahne alacak. Ayrıca Medeniyetler Korosu bir konser verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan ve personeline yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Hataylılar olarak bu tanıtım günlerinin en iyi şekilde geçmesi için HATİAB olarak tüm imkanlarımızı ortaya koyuyoruz. Ziyaret edenler Hatay’ı ayaklarına gelmiş bulacaklar.

HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın katılmama kararına şok olduk. Burası hiçbir partinin hizmetinde değildir. Söylediğine ihtimal vermek istemem ama Sayın Lütfü Savaş’ın ‘Bu tanıtımı Ak Partililer düzenliyor’ dediği iddia edildi. Bunu söylemişse hiç hoş değil. Burası kimsenin değil, Hataylılarındır. Bu tanıtım Hatay’a ekonomik katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Cemiyet olarak Hatay’ın Tanıtım Günleri’nin tüm projelerini her şekilde desteklediklerini kaydeden İGC Başkanı Veysel Cıncık da; “Yanınızdayız” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here