Hatay Geneli Temiz İçme Suyuna Kavuşuyor

0
88

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, merkez ilçe Defne’ye bağlı Harbiye Mahallesi’ni paslı borulardan kurtaracak olan içme suyu projesini yerinde inceledi.

İçme suyu Dairesi Başkanlığı tarafından Harbiye Mahallesi’ndeki ana cadde üzerinde yürütülen çalışmayı bizzat yerinde inceleyen Başkan Savaş, çalışmaların son durumu hakkında ilgili ekiplerden bilgiler aldı ve çalışanlara kolaylıklar diledi.

Hatay genelinde hayata geçirilen içme suyu projeleri sayesinde vatandaşların yeni içme suyu hattına kavuştuğuna vurgu yapan Başkan Savaş, Defne Harbiye Mahallesi de hayata geçen içme suyu projesinin tamamlanmasıyla birlikte 30 yılı aşkın süredir kullanılan asbestli, içi toprak ve kireç dolu borulara veda edeceğine dikkat çekti. Başkan Savaş, “Her Şeyden Önce Sağlık” ilkesiyle uygulanan proje sayesinde Hatay genelindeki mahalleler gibi Harbiye Mahallesi de temiz, sağlıklı ve güçlük bir içme suyuna kavuşacağını müjdeledi.

Harbiye Caddesi’nden Sinanlı Kavşağı’na kadar Duktil borularla farklı ebatlarda toplam 3 bin 156 metre döşenecek olan hattın 2 bin 600 metresi tamamlandı. Çalışmada 1 paletli ekskavatör, 2 kepçe ve 2 kamyon görev yapıyor. Döşenen hattın dış etkenlerden olumsuz şekilde etkilenmemesi adına şartnameye uygun şekilde yataklama ve gömlekleme çalışması yapılarak yerleştirildiği belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here