Hatay Gazeteciler Cemiyeti Yeni Binası Açıldı

0
278

Hatay Gazeteciler Cemiyeti yeni binası 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde açıldı. Açılış törenine Hatay Valisi Erdal Ata, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Oda ve Borsa Başkanları, Kanaat Önderleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Milli Emlak Müdürlüğünden kiralanarak restorasyonu yapılan tarihi Antakya evi, Hatay Gazeteciler Cemiyeti hizmet binası olarak hizmet verecek.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Hatay Valisi Erdal Ata; “Öncelikle tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum, böyle anlamlı bir günde Yeni Hatay Gazeteciler Cemiyetinin hizmet binasının açılışını yapmaktan da ayrıca memnuniyet duyuyorum. Hatay sizlerin de bildiği gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir yerleşim merkezidir. Dolayısıyla baktığımız zaman adeta bir açık hava müzesi gibidir. Burada göreve başladığım zaman iş adamlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, odalara ilk tavsiyem tarihi değeri olan bir binayı alarak restore ettirmeleri ve kullanmaları olmuş idi. İşte gördüğümüz gibi geçmişin yorgunluğu ile diz çökmek üzere olan tarihi bir binanın tozunu aldığınızda, muhteşem güzellikte bir eser ortaya çıkıyor. Bu tarihi değerin yeniden ayağa kaldırılarak halkımızın kullanımına katkı sağlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’a ve bu hizmette emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Gece gündüz demeden, her türlü koşulda, insanların zamanında, doğru ve tarafsız haber almalarını sağlayan, basın dünyasının gerçek emekçileri olan tüm gazetecilerimizin “Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kere daha kutluyorum. Ayrıca bugün 10 Ocak İdareciler Günü. Bu vesileyle bu mülki idarecilerimizin de İdareciler Gününü kutluyorum” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Doç Dr. Hüseyin Yayman da açılışta yaptığı konuşmada; “Öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği olan başta Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanına, diğer Belediye Başkanlarına ve destek veren herkese teşekkür ederim. Hatay bir medeniyetler şehri. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak üzerimize düşen görevin farkındayız. Bu kapsamda Uzun Çarşımızın restorasyonu için Ocak ayında bir çalışma başlatıyoruz. Ayrıca Kırıkhan’da ve Reyhanlı’da büyük kültür hanlarının temelini atmak üzereyiz. Hatay’da ilk kültür merkezi binasını Samandağ’da yaptık ve açılışı için bekliyoruz. Hatay her şeyin en güzeline layıktır” dedi.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayarak başladığı sözlerine; “Cemiyetimiz 2010 yılında kuruldu. O andan itibaren bu güzel cemiyete tarihi bir Antakya evi yakışır diye düşünmüştüm. Bu binayı 4 yıl önce o zamanın Valisi M. Celalettin Lekesiz’in de desteğiyle Milli Emlak’dan kiraladık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfi Savaş’ında maddi destekleriyle bu güzide eseri cemiyetimize kazandırdık. Bu vesileyle bize bu konuda yardım eden, desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, iş adamlarına, binada emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” şeklinde tamamladı.

Konuşmaların ardından Cemiyet binasını gezen Vali Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte tarihi niteliği olan Fevzi Çakmak Ortaokulunda ve Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak yenileme çalışmaları devam eden tarihi Antakya evinde incelemelerde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here