‘Hatay Devleti’ Adlı Konferans İlgiyle İzlendi

0
125

hatay devleti konferansHatay’ın anavatana katılışının 74. yıldönümü ve 29. Antakya Festivali kutlamaları kapsamında, “Hatay Devleti” adlı konferans düzenlendi. Hatay tarihi, kültürü ve folklor özellikleri hakkında birçok belgesi, eseri ve kitabı bulunan Araştırmacı-Yazar Mehmet Tekin’in sunumuyla gerçekleşen “Hatay Devleti” adlı konferans İl Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Konferansa Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı P. Kur. Alb. Hasan Polat, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hasan Koçyiğit, 121. J. Er Eğt. Alay Komutanı J. Alb. Özcan Kaplan, Vali Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, kamu daire müdürleri, gaziler, şehit ve gazi yakınları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Araştırmacı-Yazar Mehmet Tekin konferansta Kurtuluş Savaşı Yılları’ndan Hatay’ın Anavatana ilhak ettiği 23 Temmuz 1939 tarihine kadar yaşanan tüm süreci kronolojik olarak ve foto slaytlarla zenginleştirilmiş bir şekilde katılımcılarla paylaştı.

İzleyenler tarafından büyük beğeni kazanan konferansın ardından Araştırmacı-Yazar Mehmet Tekin’e plaket, tablo ve çiçek takdim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here