Hassa’da Mart Ayı İşadamları Toplantısı Yapıldı

0
210

Hassa Kaymakamlığı başkanlığında Hassa’da faaliyet gösteren iş adamları ile geleneksel aylık istişare toplantısı gerçekleştirildi.

İş adamı Mehmet Kaya’nın organizasyonunda, Akbez Opet Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya, Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Akbez Belediye Başkanı Abdurahman Demirel, Ardıçlı Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu, İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Dağlı ve Ahmet Çinçin, Hassa İşadamları Dernek Başkanı Av. Halil Zehir, Hassa Meyve Üreticiler Birliği Başkanı Nuri Gündoğdu ve iş adamları katıldı. Mart ayı toplantısında Hassa’nın tarım ve ticari yapısı, sorunları ve çözüm yolları, tartışmaya açıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu; “Sayın Valimiz Celalettin Lekesiz’in talimatlarıyla hayata geçirilen Hatay İli Kırsal Kalkınma ve Stratejik Planı dâhilinde, Hassa çiftçisini iyi tarım uygulamaları konusunda bilinçlendirmek, hâlihazırdaki verimlerini artırmak ve dünya standartlarında ürün elde etmek amaçlarını taşımaktayız.

Buradaki çiftçilerimiz ve işadamlarımız da imkânlarını AB fonları, TKDK, DOĞAKA ve Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının fonları ile birleştirip güçlerine güç imkânlarına imkan katmalıdırlar. Elbette ki dışarıdan gelen yatırımcılara kapımız açıktır ancak Hassalılar olarak bizde hazır olmalıyız bizde oyunun içinde olmalıyız” dedi.

Hassa Meyve Üreticiler Birliği Başkanı Nuri Gündoğdu ise Hassa arazilerinin diğer bölge arazilerine göre yorgun olmadığını, veriminin yüksek olduğunu belirterek; “Yeter ki, iyi tarım uygulamalarını yapalım ve dünya standartlarında ürün yetiştirelim” diye konuştu.

İlçe Proje Ofisi koordinatörü Mustafa Işık tarafından derneklerin yapacakları projelerle ilgili bilgilendirmenin ardından toplantı sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here