Hasan Uğur Yıldırım, Anadolu Efes’e Göz Kırpıyor!

0
412

güney akademi17Akdenizspor altyapısından yetişen ve geçtiğimiz yaz Güney Akademi Spor Kulübüne transfer olan Hasan Uğur Yıldırım, Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Anadolu Efes tarafından beğenildi ve 2017 yaz kampına davet edildi. Kulüp Antrenörü Nebil Özdemir, İskenderun’da basketbolun günden güne büyüdüğünü belirtirken, yetenekli çocuklarımıza yeteri kadar imkân sağlamak adına yeni salonların yapılması gerektiğine de dikkat çekti.

Zafer Karagün’ün antrenörlüğünü yaptığı Akdenizspor altyapısında yetiştikten sonra, geçen yaz Güney Akademi Spor Kulübüne transfer olan Hasan Uğur Yıldırım, sömestr tatilinde katıldığı Anadolu Efes antrenmanlarında başarı gösterdi ve yaz sezonu antrenmanlarına da davet edildi.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Güney Akademi Spor Kulübü Antrenörü Nebil Özdemir; “Anadolu Efes, Türk basketbolunun simge kulüplerinden biridir. Oyuncumuza yapılan bu davet bizleri mutlu etti. Daha önce de kulübümüz 1. lig takımlarına ve milli takıma oyuncu verdi. Bundan sonra da daha çok çalışarak şehrimizdeki gelecek vadeden çocukları profesyonel takımlara kazandırmaya çalışacağız” diye konuştu.

Salonlarımız Yeterli Değil!

Bu tür başarıların kolay elde edilmediğini, neredeyse tatil yapmadan yılın her dönemi yoğun bir tempoda çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Özdemir, şehrimizdeki tesis sıkıntılarına da değinerek; “İskenderun’da basketbol günden güne büyüyor. Daha nice yetenekli çocuklar, salon yetersizliğinden dolayı heba oluyor. Bu kadar başarıyı, maalesef bu imkânsızlıklarda elde ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait tek salonu, yoğunluktan dolayı yeteri kadar kullanamıyoruz. Özel okullar da salonlarını kulüplere kiralamıyor. Devlet okullarındaki salonlarla bu işi götürmeye çalışıyoruz ama mevcut salonlar çok eski ve ihtiyacı karşılayacak durumda değil. Bu sorun ancak şehrimize yapılacak yeni bir antrenman salonuyla veya özel okulların başarılı kulüplere teşvik amaçlı salonlarını kiralamasıyla çözülecek. Diğer türlü potansiyelimizin çok altında kalacağız ve çocuklarımıza yazık olacak” değerlendirmesinde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here