Hangimiz Engelliyiz? (3)

0
82

Değerli okurlarım, engelliler günü geçse de, engellilere engel bitmiyor. Engellilere reva görülen hangi engelleri söylesem bilemiyorum. O kadar fazla ki kabarık sayıda. Şehirde dolaşırken rastladığım engelli kardeşlerimizle ayaküstü sohbet ederim. Bunun için de kendimi zorlamıyorum. Konuştuklarım arasında engelli olan sporcular da var.

Özellikle, onları motive eden, hayata bağlayacağına inandığım konuşmalar yaparım. Daha ziyade herkesin haddini bilmesi gerektiğinin altını çizerek sohbetime devam ederim. Ancak, ayaküstü sohbetler ve de saatler süren sohbetlerin bile, akılda kalmayacağı, ömrünün kısa olacağı bir gerçek.

Bir teknik direktör; hava koşulları müsait olmadığında ve de dikkat çekmek için nazarı bilgiler verme gereği duyar. Öyle bile olsa söylediklerinin hepsi genel olarak havada kalır. Tüm uygulamalar antrenmanlarda geçerlidir. Her yıl, sporcu olsun, olmasın engelli kardeşlerimizin duygu ve dileklerini, gerek sanat ve kültür sayfamda ve gerekse bu köşemde kamuoyuna, ilgililere duyurmaya çalışırım. Onları mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor.

Yukarıda açıkladığım gibi, özellikle ayaküstü sohbetler çabucak unutulur. Muhtemelen günün birinde hatırlanmayabilir de… Ve fakat makale niteliğinde yazılmış bir yazı, yıllar sonra da ele geçse ve okunsa yine bilgilendirici ve yönlendiricidir. Yarınlar gelecektir ama onun da kendine özgü raconu bulunmakta. Dilerseniz, yarınların nasıl olduğunu açıklayalım.

Yarınlar gelecektir bu tamam. Aynı zamanda umutlar yarınlardadır. Verilen bir çözüm gerçekleşmesi yarınlarla sabittir. Madem öyle söyledik devam edelim, darağacımızı boşaltalım. Yarınların kazanmak, yarınlardan bir şeyler beklemek kimler için geçerlidir? Yorgun kişiler mi? Tembeller mi? Vurdumduymazlar mı ya da inançlı olanlar mı? Sosyal düşünenler mi? Gelecekten istikbal bekleyenler mi? Yalancılara, kandırmalara “Hasır” diyenler mi?

Okurlarım ve engelli kardeşlerim beni çok iyi anlayacaklardır. Sporda da, sosyal yaşamımızda da, bazılarını yani tembel insanların ciddiye almadığı yarınlarda ki umut var ya birkaç satırla, küçücük bir paragrafla geçiştiriyoruz. Yarınki sayımızda ayrıntılarla birlikte engelli sporculardan söz edeceğim..

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here