“Halkın Silahlandırılması Toplumda Yeni Tehlikelere Yol Açmayacak mıdır?”

0
162

mevlüt dudu (13)CHP’li Vekil Dudu, Darbe Girişimi Sonrası Alınacak ‘Tedbir’leri Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, darbe girişimi sonrası alınacak tedbirler ile ilgili olarak, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği bir soru önergesini meclise sundu.

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanlığı ve hükümet düzeyinde kimi açıklamalar yapıldığını hatırlatan Milletvekili Dudu önergesinde şunları ifade etti;

“Darbe girişiminin püskürtülmesinden hemen sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Şeref Malkoç’un “darbelere karşı milletin kendisini savunması için milletin ruhsatlı silah almasının önünün açılacağı” açıklamasını yapmıştır. Başbakan Binali Yıldırım ise 23 Temmuz 2016 tarihinde yaptığı açıklamada, çok köklü tedbirlerin alınacağını, askeri birliklerin şehir dışına çıkarılacağını, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın kaldırılacağını söylemiştir. Bu bağlamda;

1-Vatandaşın silahlanmasının önünü açmak için İçişleri Bakanlığı düzeyinde bir çalışma mı yapılmaktadır?

2-Böyle bir çalışma varsa ruhsatlar konusunda oluşturulacak çerçeve nedir?

3-Askeri darbe, sivil toplumun direnişi ile püskürtülmüştür. Toplumun büyük kesiminde derin endişeler yaratan bu tür açıklamalar; kamu güvenliği, toplumsal barış ve huzuru tehdit etmektedir. Hal böyle iken sivil halkın silahlandırılması toplumda yeni tehlikelere yol açmayacak mıdır?

4-Halkın silahlandırılmasının önünün açılması, kamudan atılan cemaat üyesi mensuplarının da silahlanabilmesine zemin yaratmayacak mıdır?

5-Ordudan atılan FETÖ üyesi profesyonel yapıların dışarıda farklı bir terörist yapıya dönüşmesini engelleyecek önlemler alınacak mıdır?

6-Askeri birliklerin şehir dışına çıkarılırken, halkın silahlandırılması sivil siyasete uymakta mıdır?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here