Halkevleri Genel Merkez Yöneticisi Eylem Mansuroğlu; “Eğit Donat Projesi İptal Edilmeli”

0
219

eğit-donat tepkisi1Alevi Katliamına ve Eğit-Donat’a Karşı Ayağa Kalkanlar, Serinyol’da Hep Birlikte Tek Yumruk Oldular…

AKP’nin mezhepçi savaş politikalarına ve Serinyol’da gayri resmi olarak eğitip donattığı cihatçı çetelere karşı 24 Mayıs’ta Hatay’da Savaşa karşı yaşam hakkı meclislerinin çağrısıyla “Büyük Serinyol Buluşması” gerçekleştirildi. Miting öncesi kentte yaratılan olağan üstü hal koşullarına rağmen binlerce kişi miting alanındaydı.

Eğit donat projesi kapsamında Cihatçı çetelerin eğitileceği Serinyol Kışlasının bulunduğu Serinyol beldesinde yapılan mitinge, Hatay’ın 17 ayrı mahallesinin yanı sıra İskenderun, Adana, Tarsus ve Mersin’de savaşa karşı yaşamı savunanlarda katılım gösterdi. Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın aileleri ile HDP Hatay Milletvekili adayları Nihat Eraslan ve Şirin Nur Vural, CHP Hatay milletvekili adayı Hilmi Yarayıcı, Hatay Bağımsız Milletvekili Adayı Refik Eryılmaz da mitinge katılanlar arasındaydı.

eğit-donat tepkisi2

“Halka Değil Çetelere Barikat”

Binlerce jandarma, askeri TOMA ve akreplerin ablukası altına alınan Serinyol mahallesinde, miting alanına yürümek isteyenlerin önüne kurulan jandarma barikatına halk yoğun tepki gösterdi. “Halka değil çetelere barikat” sloganı atan kitle barikatın sınırdan geçen cihatçı katillere kurulması gerektiğini dile getirdi. Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından yapılan görüşmeler ile barikat açılarak yürüyüş başladı.

Cihatçıların eğitileceği Serinyol Kışlasının 1 km yakınında yapılan mitingde Halkevleri Genel Merkez Yöneticisi Eylem Mansuroğlu ile Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi Üyesi Perihan Koca birer konuşma yaptı. Perihan Koca; eğit donat projesi ile Hatay’ı cihatçıların üssü haline getirmelerine izin vermeyeceklerini söylerken, savaşa karşı yaşam hakkını savunan herkesin bu projenin karşısında sokağa çıkması gerektiğini söyledi.

eğit-donat tepkisi3

Mansuroğlu ise Halk Meclisleri- Savaşa Karşı Yaşam Hakkı Meclisleri olarak yapılan mitingin taleplerini şöyle sıraladı: “Ortadoğu’da katliamlar yapan ve Türkiye’de barınan cihatçı katiller yargılanmalı, cihatçılara destek vererek savaş suçu işleyenler uluslararası mahkemelerde yargılanmalı ve eğit donat projesi iptal edilmeli.”

Ortadoğu’da cihatçı katillere karşı direnen halklara selam gönderilen miting çekilen halaylarla sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here