Halkevci Kadınlar; “Cinsel İstismarı Meşrulaştıran Diyanet’e İtaat Etmiyoruz!”

0
173

Hatay Halkevci Kadınlar, son günlerde ülke gündemini ziyadesiyle meşgul eden 9 yaşındaki kız ve 12 yaşındaki erkek çocuklarının evlenebileceği yönündeki diyanet tarafından yapılan açıklamaları sert tepki gösterdi.

Halkevinde bir araya gelen kadınlar, “Çocuk İstismarını Meşrulaştıran Diyanet Kapatılsın” diyerek tepkilerini ortaya koydu.

Kadın adına açıklamayı yapan Özlem Mansuroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın web sitesinde yer alan “nikah” kelimesi için “İslam hukukçularınca erkekler için 12, kızlar için 9 yaş alt sınırı olarak belirlenen buluğ çağına erişmiş çocukların velisi olmaksızın kendisinin nikâhlanabilmesi mümkündür” ifadelerini hatırlatarak, bir yılda 409 kadının öldürüldüğü; 387 çocuğun istismara uğradığı bir ülkede dinci gerici ve kadın düşmanlığıyla kadınların hayatının tehdit edildiğini savundu.

Diyanetin hiç bir kararına, hiç bir fetvasına itaat etmediklerini, kıydığı hiç bir nikâhı geçerli saymadıklarını söyleyen Mansuroğlu; “9 yaşındaki kız çocuklarının cinsel istismar hedefi yapıldığı; cinsel istismarın dinle, ayetle, fetvayla meşrulaştırıldığı bir hayat istemiyoruz. Cinsel istismarı meşrulaştıran Diyanet’e itaat etmiyoruz! Erken yaşta evliliği, çocuk istismarını; kadınlara kocaya ve şiddete itaati öğütleyen Diyanet’e bütçesinin yüzde 1’ini ayıran kadın ve çocuk düşmanı bir ülkede yaşamak istemiyoruz! Bir yılda 409 kadının öldürüldüğü; 387 çocuğun istismara uğradığı bir ülkede dinci gericilik ve kadın düşmanlığı hepimizin hayatını tehdit ediyor; kabul etmiyoruz!

‘Babalar öz kızlarına şehvet duyabilir’ diyen; kadın ve çocuk düşmanlığını örgütleyen Diyanet kadınlara ve çocuklara karşı işlediği suçları ‘spekülasyon’ diye geçiştiremez. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyanet İşleri arasındaki tüm protokoller iptal edilsin! Diyanet görevlilerine resmi nikâh kıyma yetkisi veren yasa iptal edilsin! İstismarcı Diyanet kapatılsın; 8 milyarlık bütçesiyle kadınlara sığınma evi, çocuklara kreş açılsın! Bu ülkeyi yönetenler iyi bilsin: Kadınlar için istismarcı Diyanet artık kapatılmıştır; yok hükmündedir!  Hiçbir kararına, hiçbir fetvasına itaat etmiyoruz; kıydığı hiçbir nikâhı geçerli saymıyoruz. Biz kadınlar eşit ve özgür bir hayat için laikliği savunmaya devam edeceğiz. Kadın ve çocuk düşmanı gerici fetvalarınıza karşı itaat etmiyoruz!” şeklinde konuştu. (Haber: Meral SADREDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here