Hafta Tatili Ruhsat Başvurusu!

0
96

belediye açıklama1‘Hafta Tatili Kanunu’ uyarınca, esnafların 31 Ocak tarihine kadar İskenderun Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne başvurması gerekiyor

394 Sayılı Hafta Tatil Kanunu uyarınca Pazar günü işyerini açmak isteyen esnafların Hafta Tatili Ruhsatı’nı 31 Ocak 2014 tarihine kadar almaları gerektiği hatırlatıldı. İskenderun Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan duyuruda; “İskenderun Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren esnafların Hafta Tatili Kanunu uyarınca 01.01.2014 tarihinden 31.01.2014 tarihine kadar İskenderun Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne başvurarak Hafta Tatili Ruhsatı almaları gerekmektedir. Aksi takdirde 01.02.2014 tarihinden itibaren yapılacak denetimlerde Hafta Tatili Ruhsatı olmayan esnaflar hakkında yasal işlem yapılacaktır” ifadesine yer verildi.

Hafta Tatili Ruhsatı için istenen evraklar; şirket ise işyeri açma ve çalışma ruhsatı, vergi levhası, Ticaret Oda Kaydı, şahıs ise; işyeri açma ve çalışma ruhsatı, vergi levhası, esnaf sicil ve oda belgesi olarak belirtildi.

Ölçü ve Tartı Aletlerinin Muayeneleri de Yapılacak

Ölçü ve tartı aletleri bulunduran ve kullanan mükelleflerin Şubat ayının sonuncu günü mesai saati bitimine kadar beyanname ile müracaatta bulunmaları gerektiği de hatırlatıldı. İskenderun Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan duyuruda; “Kullanmaya, satmaya hazır bulunan ve iki yılda bir muayene edilerek damgalanması gereken (Masa terazi, elektronik terazi, ibreli terazi, metre, litre, kantar ve basküller) gibi Ölçü ve Tartı aletleri bulunduran ve kullanan mükelleflerin Ocak ayının birinci gününden Şubat ayının sonuncu günün mesai bitimine kadar beyanname ile Ölçüler Ayar Memurluğuna müracaatlarını yaptırmaları gerekmektedir. Müracaatlarını yaptırmayan mükellefler hakkında Ölçüler Kanunu hükümlerince yasal işlem yapılacağı duyurulur” ifadesine yer verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here