Güzelmansur; “Hatay’ın Çok Acil Bir Reçeteye İhtiyacı Var”

0
89

itso-chp-heyeti1CHP Hatay ve İskenderun Yönetimi İTSO’yu Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl ve İskenderun İlçe yönetimi İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na nezaket ziyaretinde bulundu. CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ziyarette, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a çiçek takdiminde bulunurken, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da Güzelmansur’a ziyaretin anısına kahve ve fincan takımı hediye etti.

Ziyarette ağırlıklı olarak ülke ve bölge ekonomisi hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Hatay’ın sorunları için hazırladıkları raporu dosya halinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a takdim ederek, çözüm noktasında destek istedi. CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, İTSO ziyaretinde yaptığı konuşmasında; “CHP Hatay İl yönetimi ve benim de sanayici olmamdan dolayı bir rapor hazırladık. Sanayicilerimizin, esnafımızın, çiftçimizin sorunlarını biliyoruz ve çözüm yolları için çaba sarf ediyoruz. Bu sorunların çözümü için ortak neler yapabilir izin uğraşı içerisindeyiz. Sizlerin değerli bilgileri bizler için önemli. Bu gün Hatay’daki son 5 yıldaki göstergeler maalesef negatif. İhracatımız düşüyor, işsizlik oranı yükseliyor. Suriye’den gelen misafirlerin sayısı her geçen gün atıyor. Hatay’ın çok acil bir reçeteye ihtiyacı var. O reçeteyi Sivil Toplum kuruluşları olarak beraber düzenleyerek, bu sorunları da Ankara’da en yetkili birimlere ulaştırırsak bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Bizleri kabul ettiğiniz için de sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

itso-chp-heyeti2

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Hatay’ın sorunlarının çözüm için Bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunuyoruz. Geçtiğimiz aylarda Odamızda Sivil Toplum kuruluş temsilcileri ile yapılan toplantı sonrası Ankara’daki Ekonomi Şurasında en yetkili birimlere iletme fırsatı bulduk. El Birliği ile Hatay’ın sorunlarının çözümü noktasında hareket edilmesi gerektiğini ifade etmek isterim. Suriye’de yaşanan Savaş’ın bölgemiz ekonomisini olumsuz yönde etkilemesi, Rusya ile yaşanan kriz sonrası özellikle narenciye sektöründe yaşanan sıkıntılar, nakliye sektörünün yaşadığı sıkıntılar, Hatay’ın özel bölge statüsüne alınması başta olmak üzere, esnafımızın, çiftçimizin son dönemde yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Sizler de bu gün aynı sorunların çözümü için çaba sarf ediyorsunuz. El birliği ile bu sorunların çözümü için birlikte hareket edilmesi gerektiği kanısındayım. Ülkemizde son dönemde yaşanan terör olaylarının da sona ermesi ile bu sıkıntıların aşılacağına inanıyorum” diye konuştu.

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzel Mansur, CHP İskenderun İlçe Başkanı  Yusuf Mansuroğlu ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu, Gassan Kuran ve Necat Özkaya da hazır bulundular.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here